Workshop

Ne legyen (a) csomó problémád!

Megoldások kötélhasználóknak és érdeklődőknek. Minden, amit érdemes tudni a csomókról: tanácsok, praktikák és gyakorlat.

Maximum 20 fő jelentkezhet erre

Hol milyen csomót használunk?

Ha éppen a természetben járunk, vagy ha valamilyen különleges élethelyzetbe kerülünk előfordul, hogy kötelet kell használnunk, csomót kell kötnünk. Legyen az egy túra utáni esti alváshoz készülődés: függőágy, sátor, ponyva rögzítése kötéllel vagy a hétköznapok során egy szárítókötél kikötése, csomagolás vagy autóvontatás; ezekben az esetekben is csomót kötünk.

Hogy mikor milyen csomót kötünk, az egyáltalán nem mindegy. Persze fő szempont, hogy tartson, de amikor már nincs szükség rá, az is lényeges, hogy gyorsan és egyszerűen szét lehessen oldani.

Ez lesz a március 1-jei workshop témája, ahová szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt és ahol a rendelkezésünkre álló másfél órában szó lesz a kötélhasználatról és pár praktikus csomó kötését is megismerjük és megtanuljuk. A worshopon történő részvételhez semmilyenfajta képzettségre nincsen szükség és természetesen a feltett kérdésekre is örömmel válaszolok.

Mivel a helyek száma korlátozott, kérünk, hogy előre jelezd a részvételi szándékod.

Workshop vezetője

Turi László

Barlangi és felszíni túravezető, oktató vagyok.

Életem során sokszor használtam már különböző köteleket és csomókat barlangokban, sziklán és természetesen, a hétköznapokban is. A számomra már jól bevált fontosabb csomók kötését is megtanítom Nektek.