Workshop

Ne legyen (a) csomó problémád!

Megoldások kötélhasználóknak és érdeklődőknek. Minden, amit érdemes tudni a csomókról: tanácsok, praktikák és gyakorlat.

Hol milyen csomót használunk?

Ha éppen a természetben járunk, vagy ha valamilyen különleges élethelyzetbe kerülünk előfordul, hogy kötelet kell használnunk, csomót kell kötnünk. Legyen az egy túra utáni esti alváshoz készülődés: függőágy, sátor, ponyva rögzítése kötéllel vagy a hétköznapok során egy szárítókötél kikötése, csomagolás vagy autóvontatás; ezekben az esetekben is csomót kötünk.

Hogy mikor milyen csomót kötünk, az egyáltalán nem mindegy. Persze fő szempont, hogy tartson, de amikor már nincs szükség rá, az is lényeges, hogy gyorsan és egyszerűen szét lehessen oldani.

Ez lesz a március 1-jei workshop témája, ahová szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt és ahol a rendelkezésünkre álló másfél órában szó lesz a kötélhasználatról és pár praktikus csomó kötését is megismerjük és megtanuljuk. A worshopon történő részvételhez semmilyenfajta képzettségre nincsen szükség és természetesen a feltett kérdésekre is örömmel válaszolok.

Mivel a helyek száma korlátozott, kérünk, hogy előre jelezd a részvételi szándékod.

Workshop vezetője

Turi László

Barlangi és felszíni túravezető, oktató vagyok. Többek között via ferráta tanfolyamon is vállalok oktatói és túravezetői feladatokat.

Életem során sokszor használtam már különböző köteleket és csomókat barlangokban, sziklán és természetesen, a hétköznapokban is. Most pedig a számomra már jól bevált fontosabb csomók kötését megtanítom Nektek.

Tartsatok velem, találkozzunk szombaton a Csomózás workshopon.