Csanak Balázs

Utazás hack - Utazz te is Közép-Amerikában occsóér'
Hogyan utazz ha nem hiszed, hogy meg tudod csinálni?

“Te hogyan nyaralsz? – kérdezik tőlem az ügyfeleim, amikor épp ez jut az eszükbe témaként, ha nagyon unatkoznak a masszázságyon. Sehogy – válaszolom rendszerint. Én nem nyaralni megyek, én elutazok.

Pár évvel ezelőtt még csodálkoztam volna ezen. Dehát iszonyú pénz kell az utazáshoz, pláne ha az ember messzire el akar jutni. Unatkozó milliomosok hobbija, akiknek nem kell dolgozniuk. Én meg addig csak 1 hét Krétát tudtam felmutatni, szüleim pénzéből, miközben majd összeizgultam a nadrágomat repülés közben. Na jó, meg egy 10 napos skandináv Interrail túrát bátyámmal. Szüleim pénzéből. És ők nem milliomosok. Igaz, nem is unatkoznak.

Aztán 2010 környékén egy esemény hatására átértékeltem a dolgokat, és azt, hogy mi az, ami fontos számomra az életben. Ehhez készítettem egy listát, amin az első helyek egyikén szerepelt az utazás. Naná, hiszen ki ne szeretne … listát készíteni? Pláne ha az utazást beírhatja az 1. helyre.

Szép álom egy munkanélkülitől – nézhettem volna furcsán magamra, ha nem hallottam volna hasonló furcsaságokról más utazóktól. Mert hogy akkoriban épp munkanélküliként tengődtem egyik napról a másikra, minimális pénzből, amelyet úgy kapartam össze valahogy, máig rejtély előttem, hogy. Ebben a helyzetben még nagyobb rejtély volt az számomra, hogyan fogom a listán lévő tételeket megvalósítani. A rohadt életbe, kreatív vagyok vagy mifene! Megoldom!

És megoldottam. Erről fog szólni ez az előadás. Betekintést nyerhettek egy bizonyos gondolkodásmódba, és hallani fogtok néhány tippet, trükköt is, amelyekkel jelentősen elnyújthatjátok az utazásotok hosszát, jelentősen lenyomva a költségeket.

A helyiekkel lógás illetve az információk okos beszerzése is része valahol annak, hogy az ember occsóér’ tudjon utazni.

Ingyen fogunk enni all-inclusive szállodákban, ingyen fogunk utazni terep buggy-val, mit terep buggy-val, repülővel, hajóval, kismotorral és argentinnel, meglátogatunk egy foglaltházat, és akár tengerparti szállodákban is megszállunk, természetesen azt is ingyen. Ha szerencsétek van és nem felejtem el, még Mel Gibson egyik háza mellett is hesszölhetünk egy sort. Tartsatok velem az előadásomon!”

Instagram elérhetőségem: lostboy_bali

Bemutatkozó videó