Előadók: Kőrösi Kitti és Márton Milán (kozosenvilagotfalni.hu)

Brunei, Önkénteskedések Ázsiában

Az előadásunkkal szeretnénk Titeket elrepíteni Borneó vadregényes szigetére, azon belül is Brunei aprócska országába, amiről korábban szinte alig hallottunk. A turisták, ha véletlenül ide is tévednek, akkor sem maradnak általában 1-2 napnál tovább, az egy nap alatt 3-szor is bejárható fővárosnak köszönhetően vagy annak, hogy az ország területe kisebb, mint Pest megye. Nálunk ez másképp alakult. Hat hetet töltöttünk Bruneiban, ahol szállásért és teljes ellátásért cserébe egy fa- és bambuszházat építettünk az Ibanokkal közösen.

Bemutatjuk nektek az esőerdőben eltöltött napjainkat, azt hogy miként éltünk együtt a helyiekkel, akiknek a többsége még angolul is csak pár szót beszél. Szó lesz a helyi őslakosokról, az iban népcsoportról, akik 40 évvel ezelőtt még fejeket vágtak le, s még mindig hisznek az erdő szellemeiben, és akik még néha most is fúvócsővel vadásznak, ha esténként youtube-oznak is… Beszélünk nektek a kultúrájukról, és arról, hogy a szultán hogyan próbálja meg áttéríteni az iszlám vallásra azokat, akik a mai napig folytatják a bennszülött vallási rituálékat.

Természetesen szó lesz arról is, hogyan lehet önkéntes munkákat találni a világ bármely pontján, és hogy mennyivel egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnánk!
Szeretnénk a hallgatókat kimozdítani a szürke hétköznapokból, új perspektívákat nyitni számukra, motiváló erőként hatni azokra, akikben ott motoszkál a gondolat, hogy útra keljenek.

Útibeszámolónkat Facebookon, honlapunkon és az Instagramon egyaránt megtaláljátok.