Brózik Károly

Gyere velem világot járni hegyet, felhőt, napot látni…
Avagy Egy gyermekkori álom megvalósítása a Földkörül

Talán 5 éves lehettem, amikor Édesanyám a családi csehszlovák autóstérképen segített a tájékozódásban. Innentől szerelmese és rabjává váltam a térképeknek, a földrajznak. Sorra olvastam a „nagy” utazók leírásait távoli vidékekről, magas hegyekről, színes trópusi tengerekről. Érdeklődésem a földrajz iránt egyre csak fokozódott, mígnem a Debreceni Egyetem geográfus képzését is elvégeztem.

Nekem ennyi sem volt elég a világ megismeréséből, saját tapasztalásokon keresztül akartam élményeket szerezni. Londonban éltem, majd ezt követően fogtam a hátizsákomat és keresztül kasul bejártam jó pár országot, vidéket. Igyekeztem minél szélesebb tudást szerezni, ezért is alakítottam ki az útvonalamat úgy, hogy a sivatagoktól a trópusidzsungelekig sokféle természeti illetve az életre különbözőképpen tekintő kulturális területet látogassak meg utazzak keresztül.

Az elméleti földrajzi és a későbbi személyes utazási tapasztalások segítettek abban, hogy eligazodjak és elhelyezzem magam a világban. Véleményem, hogy nincsen szebb vagy jobb hely annál, ami ténylegesen van. Mindennek megvan az ok okozati összefüggése és sajátossága.

Számomra az utazás az ismeretlennek a megismerését, megízlelését, megértését az élmények átélését jelenti. Az előadásomból megtudhatod, hogy mi volt a fő motivációm egy hátizsákos földkörüli utazásnak a kivitelezéséhez. Továbbá mi az a 3 elengedhetetlen személyiségjegy, ami fontos egy ilyen hosszú út megtételéhez.

Nemrég az interneten tettek közzé egy kérdést, hogyha megkapnál egy szócsövet, akkor mit kiabálnál bele. Részemről és egyben üzenetem is, hogy UTAZZATOK csupa nagybetűvel. Teljesen mindegy hogy kivel, miért és hova. A lényeg az élmények szerzésén tapasztalások sorozatán és az út közbeni tanuláson azok kiértékelésén van. A legjobban megtérülő befektetés egy egész életre.

Nagy szeretettel várlak titeket az előadásomon.

Weboldal: www.gyere-velem.hu