Both Emese

Új-Zélandtól Magyarországig két keréken

Both Emese vagyok, és először távolabbi tájakra a szakmámmal kezdtem el utazni. Persze az utazás iránti szeretetem már kiskorom óta megvan, és mikor a szüleim azt mondják, hogy a nagyapámtól örököltem a csavargó vérem, akkor mindig közlöm velük, hogy ők is közrejátszottak ebben azzal, hogy három hónapos koromban kiköltöztek velem és a két tesómmal Moszkvába, ahol hat évig éltünk. Ezután ahogy nagyobb lettem, sokfelé jártam főleg az országban, meg kisebb utakon Európában.

2009-ben angoltanárként végeztem az debreceni egyetemen és egyből egyetem után el is mentem Kínába angolt tanítani egy évre, ahol végérvényesen beleszerettem Ázsiába. Ezután egy év Magyarország és egy év Németország után Vietnámban kötöttem ki szintén angoltanárént, itt már két évet töltöttem.

A biciklis út nem is az én ötletem volt, sose gondoltam azelőtt, hogy én valaha nekiindulok egy ilyen útnak, biciklizgettem én Saigonban is, Berlinben, egy kicsit otthon is, de ilyesmi kaland sose fordult meg a fejemben. Egy volt egyetemista csoporttársam, aki szintén Saigonban élt akkor ötölte ki, hogy ha innen hazamegyünk, akkor miért is ne tennénk ezt hármasban ( ő Tibor, és mi : Hannah és jómagam ), biciklivel. Mi Hannah-val rábólintottunk, és kezdetét vette a tervezés, majd két év múlva, 2014 decemberében maga a 11 hónapig tartó kaland.

Amennyiben a következő kérdések közül bármelyik is megfogalmazódott benned a cím láttán, gyere el, és mindent elmesélek :

– Milyen útvonalon mentetek és miért arra ?
– Hogy lett a háromból kettő ?
– Nem féltetek ?
–  Hol aludtatok ? Mit ettetek ? És ezeket mennyire terveztétek meg előre ?
– Mit vittetek magatokkal ?
– Milyen bicikli kell egy ilyen útra ? Hogy készültetek fel ? Milyen oltásokat kaptatok ?
– Hogyan finanszíroztátok az utat ?
– Hogyan tájékozódtatok ?
– Mi értelme volt ennek az egésznek és egyáltalán : normáááális ? 😊

Ezeket mind megtudhatod, és sok minden mást is, hallhatsz majd mindenféle kalandokról, emberségről, barátságról, és úttalan utakról, és még a biciklizéshez is lehet, hogy kedvet kapsz.

Bemutatkozó videó