Kerekasztal

Blogok, bloggerek, inspirációk

Blogok – a világ, ahogy mások fejében összeáll

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Dézma Timi

A #kalandlista utazós blog szerzője vagyok, melynek szlogenje, “Utazzuk be együtt Európát!” Amellett, hogy lételemem az utazás, a szervezés kihívásait is nagyjából 13 éves korom óta tanulom különböző iskolákban, a munkámban, na meg persze az élettől. Vallom, hogy Európa az otthonunk, tele gyönyörű tájakkal, évezredes kultúrával, van itt bőven felfedeznivaló, sok-sok élményt kap “itthon” is az ember.

Blog
Facebook
YouTube

Honnan szerezzük mi bloggerek az inspirációt egy utazáshoz? Mi alapján döntünk egy úti célról? Minek a hatására kezdtünk blogot írni, és milyen bloggerként tevékenykedni? Ha kíváncsiak vagytok a válaszaimra, gyertek el és beszélgessünk!

Sztori: Számomra új helyek felfedezése, maga az utazás élménye önmagában egy hajtóerő. Meglátni egy fotón valami szép helyet, egy könyv története alapján elképzelni a helyszíneket, majd a megálmodott úti célt felkeresni. Mi ez, ha nem inspiráció? San Juan de Gaztelugatxe felfedezése Spanyolországban nekem egy magazin képillusztrációval kezdődött, és egy megvalósult álom lett! 2019. januárja óta pedig a blog #kalandlista Inspirációk rovatát készítjük, hogy hasonló élményekben lehessen mindenkinek része.

Szabó Elvira

Eleinte ódzkodtam attól, hogy megmutassam egy blogban magamat és a gondolataimat. De az első úti blogomra még 2012-ben sok pozitív visszajelzést kaptam és többen biztattak, hogy folytassam. Így mára a blogolás hozzátartozik az életemhez – az önkifejezés és a világ megismerésének eszköze. És persze mások blogjának olvasása szintén a világ megismerésének eszköze – mielőtt elutazom valahova, szeretem kiszemezgetni a hasznos tudnivalókat a különböző blogokból. Elsősorban utazási, ezen felül pedig pszichológiai témákban írok. A Vargabetűk blogot, amelyet személyes blogomnak tartok, 2017-ben indítottam a szerzői weboldalamon.

Facebook
Instagram

Mit ad az életünkhöz a blogolás? Beleteszünk egy csomó órát, de mit kapunk ebből vissza? Hogyan fogjunk bele, hogyan lesz olvasóközönségünk? “Szívesen blogolnék, de nem merem magam megmutatni” – hogyan bontsuk le a gátlásokat?