Bikepacking

– kerékpáros utazás egy picit másképp

Előadó: Boros Balázs Mókus (mokush.hu)

Gondolkodsz rajta, hogy bringával indulj neki a világjárásnak, de nem vagy benne biztos, hogy neked való-e? És ha igen, melyik “stílust” válaszd? Miért, több stílus is van, nem csak egy? BIKEPACKING? Na az meg mégis micsoda?

Ha azt mondom kerékpáros utazás, a legtöbb embernek egy nagy, nehéz, ingatag, rogyásig pakolt túrakerékpár jut az eszébe. Tudom, mert én is így kezdtem a kerékpáros világjárást. De mi van, ha azt mondom, hogy úgy is lehet kerékpárral utazni, hogy csak néhány “luxuscikkről” kell lemondanod, cserébe olyan terepre merészkedhetsz a bringáddal, amiről eddig álmodni se mertél és nem kell közben megszakadnod?

A bikepacking irányzat, habár újnak tűnik (szélesebb körben 2014-15 táján jelent meg), igazából a legrégebbi kerékpáros utazási forma. Abból az időből való, amikor még nem voltak rendes utak, a kerékpárokon csomagtartók, nem léteztek hiper-szuper oldaltáskák, hanem magára a kerékpárra kellett minden cuccot felkötözni. De mint minden elfeledett jó dolgot, ezt is újra fel kellett fedeznünk.

Akkor az oldaltáskás túrakerékpározás már a múlté? Dehogy! Mindkettőnek megvan a létjogosultsága! Előadásomon bemutatom mindkét stílust, és elmondom én miért váltottam a bikepackingre és mesélek a kalandjaimról.

Készülök felszerelés bemutatóval és kerékpársimogatóval is.

Találkozzunk az előadásomon!
Szeretettel várlak,
Mókus