Banka Roland (Rolandante)

Több, mint hat éven át vándoroltam nomádul szamarammal, Rocinantéval a Camino de Santiago útvonalán az Ibériai-félszigeten. Dolgoztam zarándokszállásokon, éltem kommunákban, utcazenéltem, képzőművészkedtem, jártam párban és szereztem rengeteg barátot is, de legnagyobbrészt egyedül voltam a szamárral és a gondolataimmal.

2018-ban eljött a változás ideje: elhatároztam, hogy egy hosszú zarándoklat keretein belül elsétálunk Rómába, majd onnan haza, így lenyugdíjazom Rocinantét Magyarországon, én pedig megkísérlem itthon megosztani tapasztalataimat az arra fogékonyakkal. Kalandjainkról 2020 augusztusába egy könyv is megjelent (A szamaras zarándok), amelynek kapcsán szeptember végén ezúttal belföldön indultunk gyalogtúrára.

Utazásainkat a Facebook oldalamon lehet nyomon követni, amely a szamárral való fúzióból adódóan Rolandante néven működik. A zenészek jól tudják, „andante” olaszul és spanyolul is azt jelenti: lépésben, lassacskán sétálva. Ezt a lelassítást igyekszünk mi képviselni a rohanó világban, kicsit kritika alá vonva a globális kapitalizmust is.

Korábbi előadások: