Balkán körutazás egy togyogóval

Előadó: Kocsis Dóra és Németh Edvárd (talpalatnyitortenetek.hu)

Számos utazással a hátunk mögött mégis egy kicsit újra kellett tanulnunk az utazást, újrahangolódni egymáshoz, mikor megszületett a kislányunk. Már hat hetes korában elindultunk vele túrázni a kék-túra egy szakaszára, aztán folyamatosan egyre csak ismerkedtünk az új hármasunk ritmusával. Rövidebb, közelebbi úticélok után kislányunk 1,5 éves korában, idén tavasszal vágtunk neki egy hosszabb, egy hónapos körutazásnak a Balkánon.

A konkrét útibeszánolón túl, amelyben elkalauzolunk titeket Szerbiától, Észak-Macedónián és Albánián át Montenegróig, arról fogunk mesélni az előadásunkban, hogy miben hozhat újat, milyen más szempontokkal gazdagíthat vagy éppen nehezítethet egy hosszabb utazást, ha már kisgyermekkel, ráadásul egy élénk togyogóval kelünk útra.

Az úti cél, a túrák, a szállások kiválasztásának dilemmájától, a tervezésen át eljutunk addig, hogy mire érdemes figyelni, hogy ne legyen egy merő stresszes egy 1,5 évessel való utazás.

Szokásunkhoz híven természetesen arról is fogunk mesélni és kérdezhettek is, hogy mennyire valósítható meg a zero waste egy ilyen úton, kisgyerekkel.