Balkan Calling Egyesület

Miért a Balkán?

A 4. Járatlan Utakon Fesztiválon adtunk már elő a Balkán különlegesebb térségeiről (pl. Koszovóról, Szandzsákról), az idei fesztiválon: “Miért a Balkán?” címmel szeretnék megmutatni Nektek a Balkán sokszínűségét, vendégszeretetét, ízeit, népeit, különleges szokásait, érdekesebb régióit.

Elsődleges célunk az előítéletek lebontása és multikulturális szellemben összekötni a különböző embereket a Balkán-félszigeten belül és kívül úgy, hogy közben jól érezzék magukat és tanuljanak is egymástól. További célunk a balkáni és a kaukázusi népek kultúrájának megismerése, a kisebbségi kultúrák ápolása, a népek közötti barátságok és a nemzetközi kapcsolatok erősítése. Külföldi programjaink során gyakran találkozunk a szórványban élő magyarsággal is, így pl. Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában stb.

Magyarországi interkulturális programjaink, nemzetiségi sétáink nagyon népszerűek. Szerveztünk már: Görög-macedón sétát Beloianniszban, Szerb sétát Ráckevén, Lóréven, Szentendrén, Pomázon, Rác sétát Tökölön, Dusnokon stb.

Szervezünk emellett egyetemi előadásokat és workshopokat, valamint (inter)kulturális-, országismereti-, vagy gasztro-programokat (magyarországi falusi, kisvárosi alternatív séták), sportprogramokat, illetve nemzetközi kulturális és művészeti fesztiválokon veszünk részt.

Utazási élményklubot is szervezünk, közösségi összejöveteleket tartunk, külföldi és belföldi zenei koncertekre és egyéb különleges „balkáni” kulturális eseményekre járunk.

Új tagokat, társakat, barátokat és önkénteseket mindig szeretettel várunk.