Balaton Zoltán

Vitorlás hajóval Grönlandon

Balaton Zoltán vagyok, a vitorlázás szerelmese. Ma is emlékszem gyermekkorom azon napjaira – mert sok ilyen volt – mikor az iskolapadon kiterített földrajz atlasz fölött álmodoztam. Valódi álmodozás volt ez, ma sem emlékszem arra, hogy közben miről beszélhetett a tanárnő, de még arra sem milyen tanórák lehettek.
Mindez régen volt, de az érzés, a vágyakozás szerencsére máig megmaradt bennem. Már akkor is különösen érdekeltek a kis piros csillagokkal jelölt működő vulkáni területek, mint Izland és Kamcsatka. Később mágnesként vonzottak a hegyek és ezzel párosult a természet iránti rajongásom. Ezek után már csak egy kis lökés kellett, hogy a vízi életformába, a vitorlázásba beleszeressek.
Manapság hétköznapjaimban dolgozom, mint bárki más, de az igazi élet az, amikor nyaranta családilag elvitorlázunk a jeges északi vizekre, ahol az érintetlen természetet még ma is csak a jég és a vulkáni őserők alakítják. Minderről sok képet és leírást találsz honlapunk (www.balatonok.hu) Hajónapló, Friss Hírek, Galéria és egyéb füleiben.

Mostani úti beszámolónkon bepillanthatsz egy négyfős család vitorlás életébe, melyhez a színpadot Grönland jéghegyekkel és bálnákkal bővelkedő tengerei biztosítják. Várok minden érdeklődőt az előadásomon.

Galéria