Az Everest veszélyei

Előadó: Dr. Neszmélyi Emil (@emilclimbs)

Ezúttal is érdekességekkel érkezem a Járatlan Utakon Fesztiválra. Az Everest veszélyei és az ott történt sérülések és halálesetek kapcsán rengeteg általánosságot lehetett már hallani. Az előadáson a a tibeti és nepáli oldalon sikerre vitt expedíciók alkalmával velem, és másokkal megtörtént eseteken keresztül részletesen mutatom be mindazokat a veszélyeket konkrétumok mellett, amelyekkel szembe kell nézni, és amiket el kell kerülni ahhoz, hogy ne csupán feljussunk az Everest csúcsára, hanem túl is éljük a világ egyik sokak számára bakancslistás kalandját, lehetőleg úgy, hogy közben minden végtagunkat és azokon minden ujjunkat megőrizhessük.

Az Everest nepáli alaptáborát megjárt bátrak és az oda készülők pedig betekintést nyerhetnek egyúttal abba, hogy ha tovább haladnának a csúcs felé, akkor mivel kellene szembenézniük.

A történeteket egyedi megközelítésben mutatom be, a szokásos hangulatban, aki volt már előadásaimon tudja, hogy ez mit jelent. Remélem ezúttal is sok új ismeret ragadja meg mindenki emlékezetét úgy, hogy közben különleges környezetben és helyzetekben haladunk közösen a világ legmagasabb hegyén.

Mindenkit szeretettel várok!