“Ups and Downs Under” - Ausztrália Work & Holiday vízummal

Előadó: Koczur Szilvia

A vízum neve beszédes és nagyjából le is fedi az ausztrál évemet. Élménybeszámolóval egybekötött praktikum-kalauzra számíthatnak a hallgatók: élni, dolgozni és utazni Ausztráliában egy éven át. A távolból szemlélődőknek épp olyan érdekes lehet az előadás, mint azoknak, akik látogatni vagy akár kiköltözni és munkát vállalni vágynak a messzi kontinensre.

Diplomaszerzés után egy évvel, kalandvágyból fogtam a 90 liternyi hátizsákot és Ausztráliába költöztem. Miután fél évig sikertelenül kergettem a felhőkarcolós, nagyvárosi álom(nak tűnő)-életet Sydneyben, újragondolva az életemet továbbálltam. Négy hónapra az Outbackbe száműztem magam kipróbálni, milyen a hamisítatlan, vidéki ausztrál Bogan élet a sivatagban, közben figyelemmel kísérve egy vadon élő bébikenguru felcseperedését. Néhány hét alatt pedig meglátogattam a keleti part fontosabb állomásait. Búvárkodtam a Nagy Korallzátonyon, túráztam az Amazonasnál kétszer idősebb Daintree esőerdőben krokodilok közt és összebarátkoztam a Melbourne-ben állomásozó pingvinekkel is.

Tényleg minden meg akar ölni ami csak él és mozog, vagy az igazi veszély máshol leselkedik?
Mivel érdemes megközelíteni a kontinenst, vagy mozogni országon belül?
Mit érdemes megnézni, hogyan tanácsos felépíteni egy rövidebb-hosszabb utazást?
Mennyi pénzzel érdemes készülni egy mekkora utazáshoz?
Hol lehet megvágni a kiadásokat, milyen önkéntes- és cserelehetőségek vannak? Hogyan lehet legálisan munkát vállalni?
Mivel járt mentálisan és lelkileg egy ilyen utazás elzárva mindentől, amit és akit csak ismertem?

Ezekre mind igyekszem választ adni az előadásban, ha pedig további kérdésed van, a blogomon a fesztivál előtt és után is megtalálsz.

Facebook
Instagram