Árral szemben kajakkal végig a Dunán (Endurance Mission Danube Upstream)

Előadó: Kis Klaudia
Előadó: Varga J. Richárd (KayakCrazy)

Dióhéjban az a posztunk foglalja össze legjobban a tervet, amiben az első bejelentést tettük a túráról:
“Figyelem, figyelem! Itt Kis Klaudia a másodparancsnok beszél (mint tudják a Kapitány úr nem éppen szószátyár:D). 🙂 Üdvözlöm Önöket a Kayak Crazy társaság Fekete-tengertől Fekete-erdőbe tartó járatán. Repülési magasságunk megegyezik a víz szintjével, az idő…hát az idő reméljük melegszik még egy kicsit. 🥶

Ha dél-kelet felé tekintenek a Duna-deltát, Európa második legnagyobb deltatorkolatát láthatják. Ha észak-nyugat felé fordulnak, láthatják a Vaskapu szorost, valamint a Duna-menti fővárosokat: Belgrádot, Budapestet, Pozsonyt, Bécset és valahol a folyón két eszement túravezetőt árral szemben, szárazföldi kíséret nélkül két szóló hajóban evezgetni. 2021 május végén megkezdjük az ereszkedést Fekete-erdő felé, várható érkezés június 1. Helyezzék kényelembe magukat – hamár Önök megtehetik velünk, sátorlakókkal ellentétben – és élvezzék a virtuális utazást itt, az Endurance Missions by kayakcrazyric oldalán!

A megszokott utazási feltételektől eltérően munkatársaink nem szolgálnak fel szendvicset, üdítőt és árusítanak parfümöt, hanem szívesen fogadják mindezeket, amennyiben éppen a Duna-partján járnak. Egy baráti ölelés, integetés, comment, like is majdnem olyan jól esik, mint egy forró zuhany, vagy leves. 🙂

Másodparancsnoki felelősségemnek tekintem, hogy a környezettel együttműködve felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, ezért a napi 8-10 óra evezés és a félholtan sátorba dőlés között tudósítok a Duna állapotáról és a Duna-menti környezetvédelmi vonatkozásokról.

Köszönjük, hogy utazásukhoz a KayakCrazy csapatot választották! 🙂” – erről mesélünk nektek a Járatlan Utakon Fesztiválon.