Afganisztánig autóstoppal a választások előtt

Előadó: Csonka Gábor (Vándorboy)

Idestova 140 országban utaztam, 12 éven keresztül autóstoppal, super low budgettel..

Nem volt könnyű, viszont így nagyon sok éles helyzetbe kerültem, amiket meg kellett oldanom, amiből nagyon sokat tanultam, s igazi barátokra segítőkre leltem.  Sokukat viszontlátjátok most a fesztivál előadói között.

A felhalmozódott tapasztalataimat később utazási irodáknál kamatoztattam (kamatoztatom), olyan helyekre is vittem utasokat, ahova előtte más cégek nem.

Manapság speciális utakat, expedíciókat is írok, vezetek olyan helyekre, amelyek kevésbé ismertek, és ahová irodák ritkán visznek vagy soha .. mondhatni járatlan helyek.. 🙂 Legutóbb Pápua Új Guinea volt a célpontunk.

Még pár régió van a bakancslistámon, pld. Antarktisz,  Grönland, Izland, ahová stopposan nehéz eljutni.. illetve  Yemen (amelyig Omán és Szaud Arábia felöl a határáig eljutottam stoppal),  Argentina, mely a hágók hidege miatt kihagytam anno, Mongólia, mely nem a vegetáriánusok paradicsoma.

Ha pedig afgán blogbejegyzéseimet akarod olvasni, akkor itt tegyed. Nekem egy hatalmas meglepetés volt az ország, hogy az emberek kedvesek, informáltak, nagyon kemény karakterek, nem félnek a haláltól, de a jövő felé tekintenek.

Bemutatva az 1.JUF-on.