Workshop

A túlélés vége, a vég kezdete

avagy mi történik, ha magunknak teremtünk “túlélési helyzetet”

Maximum 20 fő jelentkezhet.

Kíváncsi vagy, hogyan élünk a sivatagban nomád körülmények között? Szeretnéd megtudni, hogy miből lehet tüzet rakni vagy menedéket építeni? Érdekel, hogyan teremtjük meg a szükséges higiéniát? Mit tehet az utazó azért a helyért, ahol épp a szabadidejét tölti? A workshop keretein belül megtanulhatod a különböző praktikákat a sátorállítástól a teafőzésen keresztül a tisztálkodásig.

A praktikus tanácsok mellett a természetvédelem fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet, így arról is szó lesz, hogyan teremthetjük meg magunknak a túléléshez szükséges feltételeket úgy, hogy közben a környezetünknek se ártsunk ott tartózkodásunkkal.

Gyere, ötleteljünk együtt az utazás és a környezetvédelem összekapcsolásáról.

Mivel a helyek száma korlátozott, kérünk, hogy előre jelezd a részvételi szándékod.

Workshop vezetője

Vadász Zsolt

Vadász Zsolt vagyok, a Trabant-expedíciók vezetője.

Megszülettem, felcseperedtem, miközben végletesen arról álmodoztam, hogy a nagyvilág vándora leszek. Aztán ezt az álmot egyszerűen nem felejtettem el. Világjáróvá lettem. Alig 24 esztendő telt el a külföldi utazásaim során, melyekből immáron sorrendben jó 150-et teljesítettem. Volt, amelyik két napig tartott, de volt olyan, ami két évig. Nem ez a lényeg… Hobo fordította hajdan Jim Morrison szavait: “Utazás az Élet, megérkezés a Halál”.

A Trabantos világjárások története csupáncsak 5 éves. A hajdanvolt Geonauta Baráti Társaság, akik természetvédelemmel és természetjárással foglalkoztunk úgy gondoltuk, meg kellene mutatni a Világnak egy egyszerű dolgot… nagyon egyszerűt. Mint egy Trabantot. Megmutatni azt, hogy nem kell a 2 tonnás terepjáró, nem kell 20 literes fogyasztás, a Glóbuszunk bármely pontja elérhető egy ilyen minimális nyersanyagból épített, kisfogyasztású járművel is. Sőt, ha már megyünk valahová, akkor legyen ez ne csak egy önös cél, hanem tegyünk is valamit. Valamit a helyszín jobbá tételéért, valamit az ott élők körülményeinek javításáért, valamit a természetért… S hiszitek vagy sem, működik.
Aztán ezt elkezdtük bizonyítani is.