A létezés határán - terepjáróval kontinenseken át!

Előadó: Nagy Bendegúz

Szeretettel hívlak, hogy a X. Járatlan Utakon Fesztiválon csatlakozz hozzám egy kis időre egy afrikai és ázsiai virtuális utazásra. Leszek képzeletbeli telepített idegenvezetőtök, szervezőtök, mesélek nektek a suzukijimny-s élményeimről, tanácsokat, ötleteket osztok meg veletek földrészeket átszelő, érzésre szinte soha véget nem érő utazásokhoz, és népszerűsítem az autós világjárást is.

Az utóbbi években hosszú-hosszú hónapokat töltöttem a világban nyolc keréken, amiből négy a kerekesszéken, négy a Jimny-n található.

A világban mozogva bruttó három négyzetméterre bezárva magam ebbe az űrkapszula szerű terepjáróba, amelyik a világ egyik legkisebbje, egyúttal egyik legjobbika, az ember megtanul jógázva aludni és minden köbcentiméternyi helyet kihasználni.

Bemutatom nektek a Suzuki Jimny-hez és a túléléshez szükséges praktikákat, trükköket, sztorikat, a folyamatot, ahogyan a hónapok alatt az ütött-kopott bádogkasztni igazi mechanikus útitárssá alakul át.

Remek helyeket ismerek a világban, körbevezetlek a nem túl veszélyes afrikai országokban, ahol ti, kedves barátaim sokat tanulhattok a világ valódi természetéről, szociográfiai, etnográfiai, fotós, amatőr kulturantropológiai vizuális túra vár rátok, veszélytelen, vértelen, de izzasztó és ugyanakkor felemelő, felejthetetlen élmény, emberi interakció. Annak, aki elsősorban a kultúrára és a helyi civilizációra kíváncsi, a világ mindenképp megér egy misét!

Dőljetek hátra és máris jöhet a veszélytelen, de embert próbáló kaland, önmagad felfedezése, megismerése. Ezúttal még szóban, képzeletben, de legközelebb ki tudja, talán együtt rugaszkodunk el a vén Európától…

Utazni jó, olykor muszáj! 

NBL