A különleges Peru és India!

Előadó: Istenes Győző

Indiában 23 évesen fél évet töltöttem a hinduk között. Otthon éreztem magam. Az erőszakmentes szemlélet, a pure veg éttermek és yogaiskolák tömkelege vonzott. Az ország sokszínűsége minden értelemben elvarázsolt. Magashegyek, sivatag, óceán, alig ismert emberhordák (North Sentinel sziget, Andaman és Nicobar szigetek). Ha tehetem, visszajárok e színes világba mert mindig várnak ùjabb csodák.

Peru – Közel 40 évesen ismertem meg egy másik sokszínű országot, ahol bármerre jár az ember múzeumokat vagy piramisokat, letűnt korokból romokat találhat. A világ legnagyobb agyagvárosa – Chan chan – a sivatagos tengerparton, agyag- és kőpiramisok, a dzsungel rejtelmei, gyűjtögető alig ismert embertörzsek. Indiába sokkal olcsóbban lehet eljutni mint az Andok vidékére, erről is beszélek előadásomban.

A fesztiválon szívesen megmutatom Peru csodáit azoknak, akik hozzám hasonló szemléletűek de egyedül nem mernek ùtrakelni. Többtucat jóbarátot szereztem azok közül, akik ezen utakon kibírták velem a jópárezer kilométert alvó buszon, kisbuszon, hajón, vonaton. Elkalandozhatsz velem északtól délig, a sivatagos tengerparttól a hegyek inka és preinka romjain át a misztikus, romokat rejtő Titicaca-tóig, annak különböző szigeteiig Ezekből szeretném bemutatni a legérdekesebbeket ha eljöttök meghallgatni.