A kogik misztikuma

Előadó: Elekes Attila André

A mostani JUF-vetítésem rendkívüli alkalom lesz. Januárban fotóztam különleges helyszíneken különleges fénylényeket, – ahogy illetik őket és önmagukat a kogik –, márciusban már vetítettem volna Pesten a képanyagot, de a világjárvány mindent vitt… Most végre újra rivaldafényben a Földgyógyító indiánjaim!

Aki négy napon át tartó éberálomra vágyik ifjúkora megelevenedő indiánregényeiben, netán Indiana Jones szerepére hamisítatlan esőerdei díszletben, az – amint újra megteheti – ne habozzon repjegyet foglalni Bogotába, majd átszállással Cartagenába. Onnan már csak egy transzfer El Mamey-be, majd hegyeken-völgyeken bruttó rengeteg többszázméteres szintemelkedés, végül “már csak” 1263 kusza kőlépcsőfok. Közel nyolcvan óra a Zöld Pokolban, kokateával, trópusi szauna-klímaviszonyok közepette.

Jutalomként lélegzetelállító, sok teraszos panorámakép, füstölgő kogi indiánkunyhókkal. Mindez a Föld Szívében, a Sierra Nevada de Santa Marta tetején, közel a fellegekhez. Ez a maga valóságában Ciudad Perdida, avagy az Elveszett Város. Kolumbia válasza Peru Machu Picchujára.

Most még vadregényesen, gyerekcipőben botorkáló ipari turizmus keretében. Természetesen előtte ne mulassza el megtekinteni kedvcsináló útiajánlómat.
Különleges alkalom lesz. Sámánok üzenetátadásával, misztikus tapasztalások megosztásával, transzcendentális üzenetrögzítővel és kogivarázs-kokatea kóstolással. És akad majd pár Kolumbia-filatéliai kuriózum is, jól látható nagyításban. Vetítési névjegyem az alkalomhoz illő tematikus perforált papírfecnik bemutatása. Hiába, ez már szakmai ártalom… Ígérhetem, ragadós lesz! Akárcsak a bélyeg.

A vetítéses anyagom írott, pár képpel illusztrált változatát elolvashatod a Földgömb magazin 2020-as tavaszi különszámában, előzetes itt.

A cikkhez kapcsolódó Trend FM rádióinterjú, a Földgömb a Monitor Délutánban 05.21-i adásában.

Facebook zanzásított képriport.

A Járatlan Utakon Fesztivál “A kogik misztikuma” vetítés beharangozója.