A határaink ott vannak, ahol meghúzzuk őket

Előadó: Rakonczay Gábor

Rakonczay Gábor extrém sportoló, kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa. Rendszeresen teljesít több száz kilométeres ultrafutásokat. 

2006-ban az Atlanti-óceán kelet-nyugat irányú, első magyar páros átevezése a saját tervezésű és építésű Tűzhangya hajóval, világrekord idő alatt. /Gran Anaria – Antigua 51 nap 6 óra 10 perc/. Az óceán átevezés sikere kapcsán Guinness World Records elismerést kaptak Londonban, és az Év Kalandja Díjat, a National Geographic Adventure-től Washingtonban. A hajót Budapesten a Magyar Iparművészeti Múzeumban és Bécsben a Vienna Boat Show-n láthatta a nagyközönség. Az expedícióról írt nagy sikerű könyv, a Tűzhangya 2011-ben jelent meg Magyarországon.

2013-ban 77 nap alatt teljesítette az első szóló transzatlanti evezését a Vitéz névre keresztelt speciális óceáni kenuval, amit Fa Nándor tervezett és épített. 

2018-ban részt vett GB Row, a világ legkeményebb evezős versenyén is.

2018-ban 29 nap alatt átkelt Grönlandon. A teljes felszerelést és élelmiszert a csapat szánon húzta magával 4 héten keresztül Grönland keleti partjától a jég plató nyugati oldaláig. A csapat haladását egy 4 napos vihar lassította, amiben 110 km/h alapszél és a sátoron belüli -20C hőmérséklet nehezített. 

2019 januárjában Rakonczay Gábor az antarktiszi szárazföld partjáról indulva első magyarként elérte a Déli-sarkot. egy 44 napos expedícióval teljesítette a 917 kilométeres távot. Szánja induláskor 92 kilót nyomott. Ezen húzta minden felszerelését, az élelmet, a sátrat és mindent, amire a 44 napos úton szükség volt. A testsúlya tíz százalékát elégette, és az arcán fagyási sérüléseket szenvedett, de boldogabb, mint valaha.

2019-ben Mont Blanc mászás: hét nap alatt 400 kilométert megtéve jutott el a tengerszintről (Genovából) 4808 méter magasságba, a Mont Blanc csúcsára. A távot futva és mászva teljesítette. Az útja során egészen szélsőséges időjárási körülményekhez kellett alkalmazkodni, futott forróságban és jégesőben is.

Legutóbb a 7 napos 700 kilométeres Magyarország átfutásról  hallottunk róla.

A sorban következő tökéletes lépcsőfok a méltán híres EMU 6 napos ultrafutó verseny lett. Ezen a  kitartás versenyen 6 nap alatt 800 kilométeren nyert.

3 könyv szerzője és eddig 5 országban, több mint 200 ezer ember hallotta célmegvalósítással, kitartással kapcsolatos inspiráló és érdekes előadásait.

Meríts erőt, szerezz tudást elsőkézből, inspirálódj Rakonczay Gábor kétszeres Guinness világrekorder, extrém sportoló megalkuvás nélküli és elképesztő expedícióiból.

Expedíciós élményekből átültett célorientált hozzáállás. Célmegvalósítás. Krízishelyzet kezelés. Fókuszáltság. Kitartás. Elképesztő történetek, és éles helyzetben kipróbált tudás.

Mindezekről hallhattok az előadásán.

Lépd át a határaidat és inspirálódj a legextrémebb kalandokból, az ország első számú extrém sportolójától.

Itt a Járatlan utakon fesztiválon találkozhatunk vele ismét okt 16. szombat este.