Capri citromaitól Szicília arancinájáig

Gasztrokalandok a Földközi-tengeren

Előadó: Patai Mercédesz (Én és Italy)

Olaszország régiói különféle történelmi múltjuk és éghajlati adottságaik miatt jelentősen eltérnek egymástól mind a természeti, mind pedig a kulturális örökség szempontjából. Az itáliai régiók közötti különbségek a gasztronómiában is jól megmutatkoznak, hiszen minden egyes vidék sajátos specialitásokkal és hagyományokkal rendelkezik.

Merci előadása Olaszország gasztronómiai világába kalauzolja el a hallgatóságot, ahol ezúttal nem a lenyűgöző tájak és a történelmi örökség lesznek főszerepben, hanem a regionális ételek és az azok mögött rejlő történetek. Merci célja, hogy megdöntse az „olasz konyha” sztereotipikus képét és hogy bemutassa mennyire sokszínű Itália gasztronómiai öröksége. Az előadás tartalmas gasztronómiai kalandot kínál, új dimenziókat nyit a megszokott élményekhez. A vendégek az előadás után egy olyan Olaszországot kóstolhatnak meg, amelyet a legtöbb turista biztosan nem ízlel meg.