Skip to main content
1 Falat zamat

1 Falat zamat

Különleges ételek és ízek a fesztiválon

Szombatra:

Teljesen vegán (csak tisztán növényi eredetű) menüvel készülünk, etikai hovatartozásunk bélyegeként 🙂    https://www.facebook.com/1falatzamat/
Az 1 Falat Zamat a következő vegán menüvel mutatkozik be a fesztiválon:

Leves: 650 ft Földimogyorós batátakrémleves
Főétel: 1250 ft       a/ Öszi ratatouille polentával
b/ Kókuszos lencsefőzelék kölesfelfújttal, lilahagymalekvárral
Desszert: 500 ft    Citromos-gyömbéres tigris kocka
2 fogásos menü: 1700 ft    3 fogásos menü: 2100 ft

Akár utazók vagytok, akár kíváncsi érdeklődők, tudjuk mind, hogy a szemét kérdés a világ minden pontján komoly gondot okoz.
Szeretnénk ha ezen a napon finom ízekkel távoznátok a fesztiválról, úgy hogy közben nem hagyunk magunk mögött feleslegesen termelt szemetet!
Így hát a környezetvédelelem jegyében kérünk Benneteket, hogy készüljetek saját tányérral és evőeszközzel az ebédhez, és mi ételenként 50 forint kedvezményt adunk cserébe!

 Rólunk

1 FALAT ZAMAT Volt egy álmunk 6 évvel ezelőtt, amit 1 Falat Zamat névre kereszteltünk. Az 1 Falat Zamat kezdetben rendezvényekre készített falatnyi finomságokat, majd szép lassan belefolytunk a budapesti kis kávézók különböző igényeire szabott heti rendeléseibe. 2018 elején lehetőségünk nyílt abban a községben konyhát nyitni, ahol több mint 20 éve élünk. Ez a hely Sződliget. Inkább egy mese, mint csak egy hely a Duna kanyargós partjának kapujában. És akárcsak Sződliget, az 1 Falat Zamat sem csak egy hely… nem is étterem, nem is kifőzde. Leginkább egy gasztronómiai műhely, ahol nap mint nap valami különleges étel készül: levesek, előételek, zöldségpástétomok, főételek, krémes desszertek, glutémentes kenyerek… Mindennapi kísérlet alá vetjük tudásunkat, kíváncsiságunkat és belevetjük magunkat a növényi alapú étkezés rejtelmes világába. Mindezt pedig megszórjuk jókedvvel és már tálaljuk is! És egy nap csak annyi ebéd készül, ahány rendelés érkezik.
Mivel fontos számunkra a környezettudatosság, magától értetődő volt, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, a komposztot tyúkok eszik meg, valamint a csomagolásmentesség jegyében minden rendelést saját elviteles dobozban lehet elvinni (a napi menü alapvetően elviteles/kérésre kiszállítjuk).

 

Vasárnap

Virág László  a lacikonyha máské

nt alapítója települ ki indiai bhaktikkal, és ételekkel a fesztiválra.

A lacikonyha kicsit másként  Fb oldalt gondozza, s ők fognak minket ázsiai konyhával megörvendeztetni.   https://www.facebook.com/VegetarianusEletmodTm/

A menü:

Thai tomyum leves  (500 Ft.- 4dl)

Sütőtökös lasagne (1250.-) laktóz- tojás- hagyma mentes

Kathi mithi subji (ananászos) (1000 Ft.- 2,5dl)

Szezámmagos jázmin rizs (300.- 2dl)

Alu patra burgonya tekercs (250.- db)

Papadam (200.- db)

Kámforos szilva csatni (300.- dl)

Ezek laktóz tojas szója hagyma glutén mentesek

A vegán és tej érzékeny érdeklődőkre is gondolunk így tofuval készült változatokkal igyekszünk a kedvetekben járni.

Mik is ezek?

Mangós Lasszi –   Mézédes joghurtos ital tömény mangó pürével. Igazi csemege. Vigyázat! Függőséget okoz.

Papadam (300.-/adag) –  Glutén és burgonya mentes, indiai lencselisztből készült kimondottan ízletes chips. 0 % cukor, E-szám és bármiféle adalékanyag, mégis 100% élvezet.

Esetleg hozunk Karamellás – mazsolás halavát (meleg darapuding) (400.- 2dl)   Ez az igazi téli fagyi. Megfáztál? Fáj a torkod? Halavát rá!  Búzadarából és vegan margarinból főzött forrón tálalt desszert.

Rólam:

Pesten meg az Atma centerben dolgoztam majd a napfényes vegan étteremben a Ferenciek terén. Onnan jöttünk Siófokra. Mindeközben is gyakran járok a budapesti templom és a Somogyvámosi Krisna völgy konyhájára is szolgálatot végezni.