Kerekasztal

USA, Kanada, Mexikó

USA, Kanada, Mexikó

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Csutka István (Camino Steve)

Tanultam és túráztam Kanadában és korábban már utaztam busszal
31 000 kilométert az USA-ban, azonban 2019-ben inkább túracipőt húztam és első magyarként teljesítettem az Appalachian Trailt és a Pacific Crest Trail Mojave-sivatagi szakaszát egy olyan esztendőben, amelynek mostoha időjárására az elmúlt 100 évben nem volt példa.

A vadonban töltött hosszú hónapok során felhőszakadások, hó- és szélviharok, mínusz 20 fok, térdig érő sár és sivatagi forróság, hegyek, sziklák, zuhatagos folyók, végtelen mocsarak, szúnyog- és légyfelhők, lenyűgöző szépségű természet és vírusfertőzések is vártak rám. Megúsztam egy kettős gyilkosságot, egy bandák közötti gépfegyveres leszámolást, elképesztő erejű vihart no és egy medvét, amellyel nem tudtam elkerülni az összecsapást. Még soha, sehol nem éreztem ennyire közel magamhoz a természetet, amely rengeteg dologra tanított meg, többek között saját magammal kapcsolatban is. Más emberként tértem haza és nem hiszem, hogy lesz még életemben olyan pillanat, amely akadályt tudna már jelenteni. Biztos vagyok benne, hogy sok kérdésedre tudok választ adni, vagy segíteni abban, hogy miképp vágj neki az útnak.

Történetemet itt hallgathatod meg.

Könyvem címe: Camino Steve, egy álom nyomában …

Facebook
Honlap
Instagram
YouTube

Dengyel Balázs

Sziasztok! Összesen 4 évet dolgoztam az Egyesült Államokban és kint tartózkodásaim alatt, amikor csak tehettem, utaztam. Elsősorban a nemzeti parkokat (eddig 35-ben voltam), és egyéb természeti és kulturális úticélokat kerestem, de valamennyi ikonikus nagyvárosban is voltam. Az utazásaim során mindig bérautóval vagy saját autóval jártam az országot és vagy egy tucat road trip áll mögöttem, amelyek közül a leghosszabb 7704 km volt. Mit tudhatsz meg tőlem? Sok-sok tippet és tanácsot kaphatsz a ”hogyan csináljam a több ezer km-es road tripeket?” illetően 🙂

Mátai András (utazgatok.hu)

A szülők nélküli, egyedüli világjárásom az USA-ban kezdődött bő 15 évvel ezelőtt. Akkor egyből 3 nyarat töltöttem az USA 3 különböző pontján, miközben sikerült az országot elég jól keresztbe kasul körbejárni. Keleti part, nyugati part, nagyvárosok, tengerpartok, nemzeti parkok, természeti szépségek, vidámparkok, shopping mall-ok, stb… stb… Kedvenc városom New York, amiről órákig tudnék mesélni és ahol már vagy 10x voltam és valószínű soha nem fogom tudni megunni. Ha érdekel az USA, hogy milyen az élet, milyen ott dolgozni, milyen ott utazni, mit érdemes megnézni, akkor gyere el kerekasztal beszélgetésünkre és kérdezz! 

Blog

Podcast