Kerekasztal

Slow Travel: gyaloglás, túrázás, zarándoklat

Slow Travel: gyaloglás, túrázás, zarándoklat

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Csutka István (Camino Steve)

Azt hiszem az 5 000 km az amerikai vadonban, vagy Grönlandon az Arctic Cirle Trail, az El Camino és még sorolhatnám elég hosszú túrák ahhoz, hogy bármelyikőtöknek hasznos tanácsokkal tudjak segíteni a jövőbeli uticéljaitok sikeres teljesítéseihez.

Történetemet itt hallgathatod meg.

Könyvem címe: Camino Steve, egy álom nyomában …
Facebook
Honlap
Instagram
YouTube

csutka

Gerhát Ádám (Slow Travel)

„Egy zarándokút a civil létezésünkből való kilépés!”

Én 2013 végén nagyon úgy éreztem, hogy ki kell lépnem a civil létezésemből és ekkor vettem meg a repülő jegyemet Spanyolországba.
Illetve a másik gondolat, hogy mindenki azért induljon zarándokútra, mert ott jó eséllyel találkozik egy olyan emberrel, akinek fontos mondanivalója van számára.
Nekem sikerült egy hamburgi középiskolai tanár személyében. Mathias német irodalmat és művészettörténetet tanít egy középiskolában. Ő mesélt nekem először a világ legszebb túra ösvényeiről és inspirált az új életcéljaim kitűzésében. Ő az az ember, akivel nekem a Camino alatt találkoznom kellett! Ha mindenki ilyen beállítottságú lenne, csak mosoly és nevetés jellemezné az embereket és egy sokkal jobb világban élnénk.
A világ legszebb túraútvonalait, gyalogos ösvényeit és zarándok útjait járom azóta. Sok mindent átértékelve akkor döbbentem rá egész egyszerűen, hogy rossz irányba tartok és totális hátraarc után teljesen új utakon indultam el a szó átvitt és fizikai értelmében is. Azóta hatalmas csodává változott az életem és szeretném, ha ez az újonnan megismert életérzés még sokáig tartana és nem szeretnék többet letérni erről az ösvényről.

Illetve gazdagabb lettem továbbá egy komoly tapasztalattal is:
Minél nagyobb terhet cipelsz, annál nehezebb a csomagod! Az életed csomagja! Az ember birtoklásvágya egyben megszabja az egyes emberek korlátait is! Pedig az életben a kevesebb teher lehetővé teszi, hogy TÖBB legyen az életed!
Minél nehezebb a csomagod, annál nagyobb a veszélye, hogy megsérülsz vagy megbetegszel illetve annál lassabban haladsz!
A hosszú távú túrázás egy tökéletes vetülete annak, hogyan is tehetsz többet, de kevesebbel! Megtanít arra, hogy mi fér bele a csomagodba és mi nem.
Mi az, ami szükséges az ÉLETEDBEN és mi az ami egyáltalán nem!

„Nem mindenki elveszett, aki vándorol!” (Tolkien)