Kerekasztal

Európa, nyaralások, hosszú hétvégék

Hová menj, ha csak pár napod van?

Sokakat eltántorít az utazástól, hogy kevés szabadnapjuk van, húzós az egyetem, a gyerek iskolába jár, a cégük nem engedik el őket vagy túl későn tudnak szabadságot egyeztetni… Ezekre mind remek megoldást kínálnak a hétvégi utazások! Már 2 nap is elég, hogy kiszakadjunk az otthoni körforgásból, az izgalom feltöltsön, új helyeket ismerjünk meg, kipróbáljuk a különféle kulináris élvezeteket és élményekkel kezdhessük a rákövetkező hetet!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Berecz Andrea

Gimnazista korom óta járom a világot, hosszú évek óta szinte egyetken hétvégét sem töltöttem otthon. A fapados járatoknak köszönhetően már a távolabbi európai országok is remek hosszú hétvégi célpontokká váltak, mára nincs olyan európai ország, amit ne látogattam volna meg. Legyen szó városlátogatásról vagy természeti szépségek felfedezéséről öreg kontinensünk sok felfedeznivalót tartogat, ehhez tudok nektek sok tippet adni, illetve mivel én 3 gyerekkel utaztam legtöbbször, bátran kérdezhettek gyermekbarát úticélokról is.

Dézma Timi

Idegenforgalmi iskolákat végeztem és dolgozni is utazás- és rendezvényszervezőként dolgoztam/dolgozom, amióta csak az eszemet tudom. A #kalandlista blogot írom utazásainkról Európában, melynek szlogenje az “Utazzuk be együtt Európát!” Lehet egynapos kiruccanás, egy hosszú hétvége vagy hosszabb körutazás, minden belefér. Igyekszünk hasznos, praktikus dolgokat megosztani, ajánlásokat és titkos recepteket bejegyzéseinkben.

Blog
Facebook
YouTube

Sztori: Az elmúlt években megtanultam buszon aludni, vonaton éjszakázni, egy hátizsákba mindent bepakolni, pár perc alatt városnéző útvonalat összeállítani és a leggyorsabban dönteni egy egynapos utazásról olyan helyekre, mint például Udine

Kassay Tamás

Az első spa-blogger, aki hátizsákkal keresi a kalandokat és ha lehet, 5 csillagos szálloda medencéjében, azonkívül gyógyfürdőben, vagy éppen vízesésnél piheni ki a túrázás fáradalmait.

Mivel a blogolás mellett nem adtam fel a főállásomat, évi huszonegynéhány szabadnapból gazdálkodom. Ez vezetett ahhoz, hogy az idei évre gyakorlatilag az összes fapados útvonalat lerepültem, amihez semennyi, legfeljebb 1-2 szabadnap kell.

Technikámat úgy járattam csúcsra, hogy már hosszú utakhoz is alkalmaztam: péntek délután munkából indulok és mondjuk hétfőn délelőtt a reptérről munkába megyek közvetlenül. Elsőre szokatlan, de klasszisokkal több dolog fér így bele 1 évbe, mint egyébként. Ezeket érdemes éves szinten előre megtervezni, hogy hogyan, azt a workshopon elmesélem.

Facebook
Weblap

Varjas Gabriella (MiraDonna.hu)

Tömegturizmustól mentes hely, ahova nem kellenek egy holdraszállás előkészületei és költségei egy nyaraláshoz? Csak 440 km-re Budapesttől a Máramaros, még eléggé járatlan út és egy igazi édenkert van itt. Ha csak pár nap van vagy nem nagy a büdzsé és bejön a természet, az én szavazatom a Máramaros. Bréb falu a kellemes, nem túltolt és autentikus falusi turizmus lágyan hullámzó dimbje-dombja. Az Erdélyi medence szélén, a Kelemen havasok lábánál fekvő elképesztően szép Kolibica tó pedig egy igazi csiszolatlan gyémánt. Az évi rendes erdélyi nyári vadregényes csatangolásra négy gyerekkel és két kutyával mi ide vettük az irányt és ajánlom nektek is.

Blog
Facebook
Insagram

Bóka Márton

2011 óta Ausztriában élek, földrajzilag nagyon jó helyen, az olasz-osztrák-szlovén hármas határ mellett! Úgy ismerem a környéket mint a tenyeremet! Azt hiszem, mondhatom, hogy szinte mindent ismerek, egész Szlovéniában (erről volt is előadásom a 8. fesztiválon), a horvátoknál az egész Isztria, Kvarner-öböl és azok szigetei (Krk, Cres, Pag, Losinj stb.), illetve az egész észak-keleti olasz régiót, a Garda tóval Velencén át a tengerpartig mindent, illetve Ausztria leginkább déli részét (Karintia, Stájerország).