Kerekasztal

Hogyan csináld: blogolás, szponzorok, média, projektek

Hogyan találj szponzorokat a blogodra, meg lehet a blogolásból élni?

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Daróczi Szilárd

Daróczi Szilárd vagyok, a Szilárd utakon blog szerzője. Facebook oldalamon és YouTube csatornámon olyan posztokat és videókat osztok meg, amelyek nem csak informálnak, de szórakoztatnak és motiválnak is. Eleinte nehezen találtam meg saját “hangomat”, de idővel rájöttem, hogy a követőim sokkal többet szeretnének tudni rólam, az érzéseimről, élményeimről, gondolataimról, mint azt gondoltam. Ma már a posztjaimra rengeteg komment érkezik és ez a legfontosabb visszajelzés és bizonyíték számomra, hogy jól csinálom. 12 évig dolgoztam a magyar médiában, így beleláttam ennek a gépezetnek a működésébe, titkaiba és persze mára már pontosan tudom, hogy melyek azok a témák, amelyekkel könnyen lehet média megjelenést szerezni. Ezeket a trükköket szívesen megosztom veletek a kerekasztalbeszélgetésen.

Kassay Tamás – Spabook

Az első spablogger, aki hátizsákkal keresi a kalandokat és ha lehet, akkor 5 csillagos szálloda medencéjében, azon kívül gyógyfürdőben, vagy éppen vízesésben piheni ki a túrázás fáradalmait.

Amikor elkezdtem blogolni, alig néhányan követték, hogy merre járok. Ez nem szegte kedvem, elkészítettem egy egész pofás honlapot és körbeküldtem helyeknek, hogy felkerülhetnek rá. Meglepetésemre azonnal voltak érdeklődők, így indult el a Spabook. Azóta sok helyre eljutottam és sok helyen alkalmazom a receptet. A jó referenciák pedig egyre több kaput nyitnak meg előttem, így történt, hogy bejuthattam a világ legmagasabb medencéjéhez Hong Kongban, vagy éppen részt vehettem a Dagály Fürdő megnyitóján ad-hoc tudósítóként, vagy éppen egy több napos hévízi tanulmány úton tekinthettem be a turisztikai marketing kulisszái mögé. Fontos beszélni arról, hogy semmi sincsen ingyen. A háttérben sok-sok munkanapnyi szerkesztői munka van, óradíjra lebontva mindenki magának tudja eldönteni, hogy megéri-e a belefektetett energiát 1-1 projekt, vagy sem.

Ami biztos: Izgalmas helyek, érdekes kalandok és különleges ismeretségek kísérik ezt az utat, ami már felkelti a média érdeklődését is.

Facebook
LinkedIn
Weblap

Nagy Zoltán

2018 elején indítottam videó blogomat a YouTube-on Nagy Zoltán néven, amikor is világgá mentünk párommal, Emesével. Megtaláltok még az Instagram-on és a Facebook-on is persze Zolixplorer néven. 10 hónap ázsiai kalandozás után Európa következett. Lassan 2 éve vagyunk úton és élünk amolyan digitális nomád életmódot. Fő témáink az utazás és fotózás, de néha beszélünk az online pénzkeresésről, jelenlegi életmódunkról is.

Szponzorokat magam szereztem. Jelenleg két nagy fotózással kapcsolatos cég támogat bennünket. Saját tapasztalataimat tudom nektek átadni, azt, hogy én hogyan kerültem kapcsolatba ezekkel a cégekkel és mivel értem el azt, hogy támogassanak bennünket.