Kerekasztal

Alacsony büdzséjű utak és hosszútávú utazás

Low budget utak, avagy kis pénzből is messzire juthatsz

A kerekasztal-beszélgetés előadói által rendszerezett jegyzeteket itt olvashatod

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Female Yeti

Female Yeti vagyok, az anyakönyvi kivonatom szerint Zsuzsannaként jöttem a világra. Majd pár év után 2015-ben bepakoltam a táskámba, és egy egyirányú Katmanduba szóló jeggyel világgá mentem, hogy kipróbáljam, milyen teljesen szabadon élni. 4 kontinensen bolyongtam 581 napig – megállás nélkül.

Facebook
Instagram
Weblap

Milyen is több, mint egy éven át megállás nélkül utazni? Milyen dolgokra figyeljünk oda? Mit vigyünk? Sok hasonló kérdésre is választ kaphattok a workshopon.

Életem legjobb döntésének bizonyult, hogy világgá mentem!

Kocsis Dóri és Németh Edvárd

Dóri és Edvárd a Talpalatnyi Történetek blog szerzői eddig 4 kontinens 50 országában jártak. Pár éve, két kis hátizsákkal nekivágtak a nagyvilágnak és egy évig haza sem tértek. Azóta is hosszabb-rövidebb utazásokat tesznek közeli és távoli országokba. A világban szerzett tapasztalataink nem csak nyitottabbá, elfogadóbbá tették őket más kultúrák, országok iránt, hanem az utazások hatására gyökeresen megváltoztatták életmódjukat: azóta ugyanis nemcsak a tudatos utazásra, hanem a hulladékmentességre is törekszenek. De hogy lehet felkészülni egy ilyen hosszú útra vagy a hulladék csökkentésére? A kerekasztal vendégeiként ennek megvalósítására konkrét tippeket is kaptok tőlünk.

Nagy Nikolett

Ha kevés pénzből messzire szeretnénk jutni, és az idő nem akadályozó tényező, szerintem a 2 legjobb megoldás: autóstoppos és bringás utazás. Én az utóbbit választottam, mert az utazás mellett a másik nagy szerelmem a kerékpár. Tavaly próbáltam ki magam először hosszútávú bringás utazóként: majdnem fél évig voltam úton, 10 európai országot jártam be két keréken, minimál költségvetéssel. Ha szeretnéd tudni, milyen előnyökkel és nehézségekkel jár ez az utazási mód, várunk szeretettel a workshopon!

Facebook
Instagram

Szeretnéd bejárni a világot, de nem lapulnak hozzá milliók a bankszámládon? Ha az időt rászánnád, és az igényeidet is hajlandó vagy lefaragni, akkor ez többé nem kell, hogy merész álom legyen! Gyere el a workshopra és szerezz ihletet, hogyan is lehetséges világot látni meglepően olcsón!

Ruszcsák Anita

Egy évvel ezelőtt indultam a latin-amerikai felfedező körutamra. Vettem egy egyirányú repjegyet Mexikóba, majd pedig arra utaztam, amerre a szél fújt. Stoppolva, a helyieknél kanapészörfölve, önkénteskedve járom az országokat: tanítottam már angolt Mexikóban hátrányos helyzetű gyerekeknek, Guatemalában vulkántúra-vezetésben segítettem, vályogházakat építettem. Mindeközben pedig igyekszem minél jobban megismerni és megérteni a helyieket, és a blogomon keresztül bemutatni élettörténeteiket, mindennapjaikat.

Facebook
Weblap

Tóth Szabi

Amikor beleszerettem az indiai klasszikus zenébe és azon belül is a szitár-játékba az volt az egyetlen módja a tanulásnak, ha minél több időt Indiában töltök. Praktikusan kellett gondolkoznom, hogy megvalósulhasson. Ugyanezt a szemléletet később is használhattam az Egyesült Államokban, vagy épp Szváziföldön.

Facebook
Indiai Klasszikus Zene
Weblap