498 km a holland Pieterpad túrán

Előadó: Till Anilla

“Hollandia kéktúrája” a Pieterpad, ami soha nem látott népszerűségnek kezdett örvendeni a koronavírus-járvány alatt. A Groningen-közeli Pieterburen-ből indul északon és a Maastricht-hoz közeli Sint-Pietersberg-ben ér véget az ország déli részén.
17 nap alatt tettem meg a 498 km-es utat másodmagammal, és arra jutottam, hogy nem csak kezdő túrázóknak elérhető (napi 30 km.), de középhaladó túrázóknak ugyanannyira különleges, az igazi holland kultúrában elmerülő kalandot tud nyújtani a Pieterpad.
Ha a tulipánoknál és szélmalmoknál mélyebb holland élményre vágysz, mindenképp gyere el az előadásra, és ismerkedj meg részében van egészében a túrával!

Szerencsés helyzetben voltam, hiszen az útitársam (aki egyben a szerelmem is) holland, tehát a foglalásokat ő kezelte, azonban ezt a tudást felhasználva most már magyarul is tudok nektek tippeket adni mind az útvonaltervezésben, szállásfoglalásban és magában a túrázásban.
Az eddigi legautentikusabb holland élményem volt a Pieterpad, és az előző három hosszú túrámhoz hasonlóan még mindig tudott újdonságokkal szolgálni, a holland kempingkultúrától kezdve az 5000 évvel ezelőtti kultúrák nyomain át a megmaradt mocsaras természetvédelmi területekig.

Ha van kedved egy európai, egyszerűen megközelíthető és abszolút teljesíthető túráról hallani, várlak szeretettel a 13. Járatlan Utakon Fesztiválon!