4321 – 6 millió „kagylós” lépés

Előadó: Dr. Megyeri György

42 – ki tudta, hogy tizenötszögszám, Catalan-szám, meandrikus szám, Harshad-szám (jelentsenek ezek a fogalmak bármit is).

Vagy egyszerűen csak a Válasz a Nagy Kérdésre (az Élet, a Mindenség meg Minden)?!

Ez a történet is úgy kezdődött, hogy 42. Vagyis inkább 50! Egy 50 éves évforduló Varsóban. Miközben jól visszaemlékeztünk, hogy már „42 éve is van annak …”, majd egy ártatlan kérdés: miért is nem indulsz Varsóból? Mármint Santiago de Compostelába. Kétségkívül, első hallásra egyértelműen őrült gondolat.

De őrültség-e a Kinizsi Százas? Akár többször is? Ugye, hogy nem? Nos, ha ezt már képes voltam elkövetni, akkor jó,  ám legyen! Varsóból gyalog Santiago de Compostelába. Vagy inkább egészen az óceán partjáig, a világ végéig.

Valahogy így „fogant” a 4321. Az ÚT 5 országon, 115 napon át. Úgy jó 6 millió lépés a Szent Jakab utakon. Magyarok által eddig kevésbé (ha egyáltalában) járt útvonalakon. Keresztül Európán.

4321 kilométer. A 42 nyomában. Camino de la Vida. Lehet ilyesmire készülni? Hogyan lehet a szinte elképzelhetetlent mentálisan kezelni? Jelek és utak. Kilométerek és kihívások. Jószándék és hála. Történetek és hihetetlennek tűnő dolgok. Egy út sok-sok arca. Erről és a kapcsolódó élményekről szól majd az előadás.