Kerekasztal

USA, Kanada

USA, Kanada

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Gyémánt Balázs (Balázs utazik)

Az USA nagy szerelmem, ahol az elmúlt évtizedekben több mint negyvenszer jártam főleg munka miatt. Idegenvezetőként magyar utazókat kalauzolok a népszerű városokban (Washington DC, New York City, Miami, Los Angeles, San Francisco, San Diego, Las Vegas, Grand Canyon, Yosemite nemzeti park), szabadidőmben pedig a kevésbé felkapott helyeken keresem az autentikus és különleges élményeket. Gyakornok voltam a főiskola alatt NYC-ban, ahol évekkel később az idegenvezetői vizsgát is megcsináltam. A város felpörget és magával ragad minden alkalommal.

Az amerikai egy furcsa nép, a legnyitottabb és a legzárkózottabb is egyben, akikkel valaha találkoztam. Az élet sokszínű, de mégis nagyon konzervatív. A városok a pénz körül forognak, viszont egy óra utazás után vadregényes természetbe kerülsz. Az USA-nak mindene megvan: kultúra és művészet, városok és vidék, nemzeti parkok és falatnyi közterek, óceánok és sivatagok, vulkánok és gleccserek, popkultúra és magas művészet. Egy élet kevés a felfedezéséhez, arról nem is beszélve, hogy a szomszédjában ott van Kanada és Mexikó is.

Facebook
Instagram
YouTube
Weboldal

Dengyel Balázs

Sziasztok! Összesen 4 évet dolgoztam az Egyesült Államokban és kint tartózkodásaim alatt, amikor csak tehettem, utaztam. Elsősorban a nemzeti parkokat (eddig 35-ben voltam), és egyéb természeti és kulturális úticélokat kerestem, de valamennyi ikonikus nagyvárosban is voltam. Az utazásaim során mindig bérautóval vagy saját autóval jártam az országot és vagy egy tucat road trip áll mögöttem, amelyek közül a leghosszabb 7704 km volt. Mit tudhatsz meg tőlem? Sok-sok tippet és tanácsot kaphatsz a ”hogyan csináljam a több ezer km-es road tripeket?” illetően. 🙂