Kerekasztal

Európa, nyaralások, hosszú hétvégék

Hová menj, ha csak pár napod van?

Sokakat eltántorít az utazástól, hogy kevés szabadnapjuk van, húzós az egyetem, a gyerek iskolába jár, a cégük nem engedik el őket vagy túl későn tudnak szabadságot egyeztetni… Ezekre mind remek megoldást kínálnak a hétvégi utazások! Már 2 nap is elég, hogy kiszakadjunk az otthoni körforgásból, az izgalom feltöltsön, új helyeket ismerjünk meg, kipróbáljuk a különféle kulináris élvezeteket és élményekkel kezdhessük a rákövetkező hetet!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Szabó Petronella

Hogyan lehet napi 8 órás irodai munka és évi 20-25 nap szabadság mellett is bejárni Európa legtöbb országát? Egy-egy jól szervezett hosszú hétvége alkalmával is van lehetőség belekóstolni az adott hely hangulatába, kultúrájába. Tippek és hasznos tanácsok személyes utazások, tapasztalatok alapján, hogyan szervezd meg saját nyaralásaidat Európa városaiba! Gyere, és tedd fel kérdéseidet a kerekasztal- beszélgetés végén!

Papp Kristóf

Mint szenvedélyes utazó és TikTok tartalomgyártó, mindig nyitott vagyok új helyek felfedezésére és a kalandok megosztására. Nagy rugalmasság és spontaneitás jellemez, volt olyan utazásom is, ahova aznap döntöttem el, hogy elmegyek, szállást is csak aznap foglaltam! Európa legtöbb országában már jártam, valahol több hónapot is töltöttem. Szeretem a kihívásokat, nagyon sokszor próbáltam a lehető legolcsóbban kihozni az utazásokat, a legolcsóbb oda-vissza repjegy, amit vettem az 2798 Ft volt Portoba, de Berlinbe konkrétan ingyen repültem.

Közeli országok, ahol már jártam: Svédország, Németország, Belgium, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Málta, Lengyelország, Szlovákia, Hollandia, Lettország, Ausztria, Egyesült Királyság, Csehország, Románia, Horvátország, Görögország, Finnország, Észtország, Izland, Törökország és Grúzia

Utazásaimról TikTok-on számolok be leggyakrabban, de több felületen is megtalálható vagyok:

TikTok
Instagram
YouTube
Weboldal

Papp Tibor

Már gyermekként a természetet jártam, családom szinte minden héten túrázott. Egyetemi évek után tíz évig szinte csak a munkámnak éltem, de eljött a pillanat amikor éreztem, hogy tért és időt kell adjak magamnak így újra megtaláltam azt, ami fontos számomra magát az utazást.

Jelenleg több mint 280 repülő út van mögöttem, úticéljaim főleg a rövid ideig akár többször is ugyanarra a desztinációra szolnak. Rövid utazás számomra az egy napos és épp valamivel egy hetes időtartamra vonatkoznak.

Vallom, hogy a piaci ár fele alatt kompromisszumok árán bárhova el lehet jutni. Nyitottnak kell lenni, folyamatosan figyelni az adódó lehetőségeket, nem ragaszkodni konkrét időponthoz és csak egy- két desztinációhoz.

Sokak számára furcsa, hogy miért ugrok ki csobbanni egy napos utazással a Római Ostia szabad standra, vagy Mallorcára vagy épp Mikronosra. Viszont nagy „ kedvencem” az error fare repülőjegyek.