Kerekasztal

Digitális nomádság

Amikor a munka tesz szabaddá

Mi kell ahhoz, hogy valaki digitális nomád legyen? Milyen szakmák és milyen típusú foglalkoztatás teszi ezt lehetővé? Hogyan telnek egy digitális nomád napjai? Mik ennek a nehézségei? Mi az, amiért megéri így élni, vagy legalább kipróbálni?
A mai világban egyre több munka végezhető online, távolról, ami megteremti a lehetőséget ahhoz, hogy onnan, és úgy dolgozzunk, ahol és ahogy akarunk. Ez mind nagyon jól hangzik, mégis kevesen választják. Mik ennek az életmódnak az előnyei/hátrányai? Rendelkezel-e elég önkontrollal, hogy akkor is elvégezd a napi munkád, amikor épp a tengerparton pihenhetnél?

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Patai Mercédesz (Én & Italy)

Patai Mercédesz, az Én & Italy szerzője, blogján imádott országáról, a mesés Itáliáról ír több mint 10 éve. Bejegyzéseiben igyekszik minél szélesebb perspektívából bemutatni a mesés Itáliát. Az ország emblematikus és rejtett kincsein túl fontos szerepet kapnak a helyi szokások, művészetek, sajátos ételek, nyelv és a kulturális különbségek is. Merci Rómában és Firenzében volt egyetemista, ösztöndíjak keretében egyetemen dolgozott, magyart és olaszt tanított, önkéntesként magyar-olasz egyesületek munkájába is besegített, de volt au pair, szállodai recepciós és animátor is hosszú hónapokat és éveket eltöltve Olaszország számos pontján. Jelenleg digitális nomádként olaszt és magyar mint idegen nyelvet tanít, fordít, utazási konzultációkat tart, mindemellett olaszországi és európai kalandjairól is posztol napi szinten követőinek.

Fekete Zoltán és Szakács Bernadett (Tripwanted)

Sziasztok!

Zoli és Berni vagyunk azaz a Tripwanted. 2023 januárjában úgy határoztunk, hogy elindulunk egy régi álmunkat beteljesíteni ami egy hosszabb távú hátizsákos utazás volt Latin-Amerikában. Mi önkénteskedés alatt is digitális nomádként éltünk. Szeretnénk mindenkit bátorítani a digitális nomád létre, illetve arra, hyg ne ijedjünk, meg h nem lesz elég, idő utazni, dolgozni és mellette önkénteskedni. Tippeket és tanácsokat adunk 🙂