Kerekasztal

Hogyan csináld: blogolás, szponzorok, média, projektek

Hogyan találj szponzorokat a blogodra, meg lehet a blogolásból élni?

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Tóth Ákos (Utazómajom)

 

Tóth Ákos vagyok, az Utazómajom blog alapítója. Életem első előadása a Járatlan Utakon fesztiválnak köszönhetően teltházas volt. Ennek már több, mint két éve. Ez idő alatt a Facebook oldalam követőtábora 6.000 főről több mint 500.000-re bővült a különböző médiumok és az egyéb megjelenések révén.
Megpróbálom bemutatni nektek a legnagyobb mérföldköveket, elért célokat, további terveket.

Gyémánt Balázs (Balázs utazik)

Hivatásos világutazó, blogger, idegenvezető. Az élete az élmények gyűjtéséről és azok megosztásáról szól.

Dolgozott újságíróként és tévés szerkesztőként, ahol utazásról, síelésről, divatról tudósított. Idegenvezetőként külföldieket kalauzol Budapesten és magyarokat szerte a világban, de leginkább az USA-ban és a karibi térségben. Kedvenc városa New York, ahol a helyi idegenvezetői vizsgát is megcsinálta.
Balázs „hivatásos világutazóként” egy éven keresztül egy magyar utazási iroda minőségellenőreként beutazta a világot, élményeiről videóblogot készített. A Balázs utazik blog azóta is követi az útjait és mutat be izgalmas helyeket és ad praktikus tanácsokat.

Balázs célja, hogy a blogon keresztül azok is megismerhessék a különleges úticélokat, akiknek személyesen nincs rá lehetősége.

Facebook
Instagram
YouTube
Weboldal 

Kisgyörgy Éva (Travellina)

 

Kisgyörgy Éva vagyok, „civilben” közgazdász, de amióta az eszem tudom, az utazás a szenvedélyem. Imádom megosztani az élményeimet másokkal és még inkább azt, amikor másokat is arra inspirálok, hogy elinduljanak felfedezni ezt a csodálatos világot – ezért hoztam létre a blogomat. http://travellina.hu/

Az első igazán kalandos utazásra aztán már egyetemistaként került sor, amikor az akkor kiváltható 50 dolláros valutakeretből nekivágtunk az akkoriban engedélyezett 30 napra Nyugat-Európának. Zsebünkben egy Interrail igazolvány, csővázas hátizsákjainkban száraz kolbász, konzervek és tartós kenyér, jegyzetfüzetünkben kanapészörfös házigazdák címei. Egy hónapot csavarogtunk szinte nulla pénzből és imádtuk minden percét.

A multiknál töltött évtizedek során csak a rendes évi szabadságból tudtam gazdálkodni, igaz, annak minden percét utazással töltöttem. Ebben az időben legtöbbször kis kalandtúra cégek csoportjaihoz csatlakoztam, mert akkoriban több pénzem volt, mint időm, így ez volt a célszerűbb megoldás. Aztán amikor megszűnt a munkaköröm, fordult a kocka: hirtelen időből lett több, úgyhogy azóta, hacsak lehet, inkább magamnak szervezem az utazásaimat, és ebben meglehetősen nagy rutinra tettem szert. 124 országnál tartok, de igyekszem felkeresni a többit is! Aztán ha végére érek, kezdem majd elölről!:-)

Weblap
Facebook
Instagram
Youtube

Papp Kristóf

Mint szenvedélyes utazó és TikTok tartalomgyártó, mindig nyitott vagyok új helyek felfedezésére és a kalandok megosztására. Szeretem a kihívásokat, nagyon sokszor próbáltam a lehető legolcsóbban kihozni az utazásokat, a legolcsóbb oda-vissza repjegy, amit vettem az 2798 Ft volt Portoba, de Berlinbe konkrétan ingyen repültem.

Miután elkezdtem TikTokra is gyártani a tartalmakat egyre többször került szóba a szponzoráció vagy az együttműködés.

Végzettségemet és munkámat tekintve ez nem állt messze tőlem, így nagyobb magabiztossággal vágtam bele a saját csatornámmal is! 

Országok, ahol már jártam: USA, Kanada, Svédország, Németország, Belgium, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Málta, Lengyelország, Szlovákia, Hollandia, Lettország, Ausztria, Egyesült Királyság, Csehország, Románia, Horvátország, Görögország, Finnország, Észtország, Izland, Törökország, Oroszország és Grúzia

Utazásaimról TikTok-on számolok be leggyakrabban, de több felületen is megtalálható vagyok:

TikTok
Instagram
YouTube
Weboldal