Kerekasztal

Blogok, bloggerek, könyvek, inspirációk

Blogok – a világ, ahogy mások fejében összeáll

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Patai Mercédesz (Én & Italy)

Patai Mercédesz, az Én & Italy szerzője, blogján imádott országáról, a mesés Itáliáról ír több mint 10 éve. Bejegyzéseiben igyekszik minél szélesebb perspektívából bemutatni a mesés Itáliát. Az ország emblematikus és rejtett kincsein túl fontos szerepet kapnak a helyi szokások, művészetek, sajátos ételek, nyelv és a kulturális különbségek is. Merci Rómában és Firenzében volt egyetemista, ösztöndíjak keretében egyetemen dolgozott, magyart és olaszt tanított, önkéntesként magyar-olasz egyesületek munkájába is besegített, de volt au pair, szállodai recepciós és animátor is hosszú hónapokat és éveket eltöltve Olaszország számos pontján. Jelenleg digitális nomádként olaszt és magyar mint idegen nyelvet tanít, fordít, utazási konzultációkat tart, mindemellett olaszországi és európai kalandjairól is posztol napi szinten követőinek.

Ertler Alíz (Menni kell!)

Ertler Aliz, grafikus, marketinges és világutazó vagyok, a világ közel 100 országában jártam. Menni kell! – Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig címmel a napokban jelent meg könyvem, magyarul és angolul.

35 év utazásai összefoglalva 100 történetben, 40 országból, 32 témakörben ABC sorrendben
Anyukám, Bicikli, Cirkalmas, Csodaszállások….. Vasút, Wellness, Zsibvásár…. és Badacsonyörs

A könyv olyan országokról szól, amik a köztudatban veszélyesek, koszosak, drágák, érdektelenek vagy csak rossz infraktruktúrával rendelkeznek. Személyes történeteim mindennapi és kevésbé mindennapi témákról egyaránt szólnak, amin keresztül megtapasztalhatjuk, hogy mennyire mást jelent ugyanaz a dolog mondjuk Kolumbiában, Madagaszkáron vagy éppen Indonéziában, és pont a másság miatt mennyire érdekes a mi kis világunk.

Könyvet írok és nem blogot, mert digitális eszközön inkább csak szkenneljük az infót és nem olvassuk. Átgondolt, szerkesztők és korrektorok által átnézett szöveget adok át az érdeklődöknek. Nem rólam szól a könyv, hanem személyes élményeken keresztül szeretném inspirálni a kalandvágyó, természetrajongó, kultúra iránt érdeklődő vagy csak utazásról álmodozó olvasókat.

Weboldalam