Kerekasztal

Miért a Balkán?

Barangolás a Balkán különleges térségeiben

Miért a Balkán? Azért, mert közel is van és nagyon messze, valamint véleményünk szerint a világ egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb, legváltozatosabb, legkülönlegesebb és az is biztos, hogy ősi törvényei miatt a világ legvendégszeretőbb régiója.
Történetek, hangulatok, különlegességek, furcsaságok és ízélmények a teljes Balkánról.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Szűcs M. Sándor (Utcabetyár)

Szűcs M. Sándor avagy Utcabetyár 1982 óta stoppol. Az elmúlt négy évtizedben majd 1600 sofőr segítségével tett meg több mint 100 000 km-t, 33 országban.
Igen, köztük az összes (13) részben vagy teljesen a Balkán-félszigeten található országban is.
Kereste Marco-t Tropojában. Sétált a Rigó mezőn. Kegyelettel adózott a Tuzlában megölt fiatalok sírjainál éppen úgy, mint a Koszovóban lemészárolt áldozatok tömeg sírjainál.
Elvegyült a helyiek között, sokakkal beszédbe is elegyedett.
Tapasztalatairól kérdezheted ha beülsz erre a beszélgetésre!

Pap György

Fedezd fel velünk Albániát!

Ha érdekel Albánia, Pap György, az Explore Albania túravezetője válaszol a kérdéseidre.

Miért, hogyan érdemes odautazni, milyenek az emberek, a természet, mire kell figyelni, slow food, slow travel. Előítéletek: vérbosszú, albán maffia. Magyar-Albán történelmi kapcsolatok, albán történelem, vallás(ok), kultúra, társadalom. Összefüggések a háttérben, Albánia mai politikai helyzete a világban és Európában, valamint a Balkánon. Vadvilág, természetvédelem helyzete, Albán-Alpok, kanyonok, vízesések, tengerpart, stb. Infrastruktúra, turizmus, utazáshoz szükséges információk.

Inspiráció a tartalmas utazáshoz, esetleg a komfortzónából kilépésre.

Facebook
Instagram

Weboldal