Kerekasztal

Alacsony büdzséjű utak és hosszútávú utazás

Low budget utak, avagy kis pénzből is messzire juthatsz

A kerekasztal-beszélgetés előadói által rendszerezett jegyzeteket itt olvashatod

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Csonka Gábor (Vándorboy)

Vándorboy vagyok, nem áll tőlem messze a kalandozás, ezen fesztivál létrehozója, működtetője vagyok.

Korábban független rádióztam, Buddhista Főiskolán tanultam, világutazó lettem, majd  s egyébként túravezetőként dolgozom több cégnek is, 33 országban már csoportokkal is voltam.

Utazásaimról, gondolataimról a blogomban olvashattok.

13 évig stoppoltam a világban, elég hosszú ideig, hogy érdemben szóljak a témához. Minimál pénzből éltem, napi 3-5 usd-ből évekig… de az ilyen utazás megtanított arra, hogy a boldogsághoz kevés pénz kell.. sőt..!

A blogomban erről itt írtam.

A kerekasztal beszélgetésen végig nem leszek ott, de pár sztorival, ötlettel biztos gazdagíthatom az érdeklődőket.

vandorboy auto

Fekete Zoltán és Szakács Bernadett (Tripwanted)

Sziasztok!

Zoli és Berni vagyunk azaz a Tripwanted. 2023 januárjában úgy határoztunk, hogy elindulunk egy régi álmunkat beteljesíteni ami egy hosszabb távú hátizsákos utazás volt Latin-Amerikában. Ha eljössz a kerekasztalra, megtudhatod tőlünk, hogyan oldottuk meg, hogy összesen csak 24 napot legyünk hostelben, hogyan szerezz olcsóbban kaját és hogy a low-budet utazás során van, hogy jobb élményeid is lehetnek, mintha luxusban tolnád.hasonló infokat!

Szabó Virág

Leginkább gyalog, biciklivel, stoppal szeretek közlekedni, ha utazom, nem csak környezetvédelmi és anyagi okokból, hanem mert tapasztalataim szerint így tudok meg a legtöbbet arról az adott helyről, amit meg szeretnék ismerni, így tudok a legkönnyebben megismerkedni helyi emberekkel.

A leghosszabb utazásom másfél évig tartott, amikor 2018 szeptemberében egy egyirányú jeggyel Kirgizisztánba érkeztem a Nomád Világjátékokra, és megpróbáltam onnan a lehető legkevesebb repüléssel újabb és újabb országokat felfedezni, tervek nélkül. Háromszor repültem, egyszer Sri Lankára, és egyszer Sri Lankáról, míg Thaiföldre jutottam, ott pedig biciklivel folytattam amíg a járvány ki nem tört. 

A sátram majdnem mindig jön velem, ezáltal egy szabadság-érzés kerít hatalmába, hisz bárhol megállhatok, nem kell szállás miatt aggódnom.

Másik kedvencem a Couchsurfing, ami segített például abban, hogy Iránban 3 hónapig, és Bangladesben 1 hónapig helyieknél tudjak aludni, és Nágaföldön, Indiában, keresztények közt tudjak tölteni egy karácsonyt.