Kerekasztal

Nőként egyedül utazni

Megcsípett a travel bug de nincs kivel menni? Indulj el egyedül, nem fogod megbánni! Az egyedül utazás ugyanis nem feltélenül jelent egyedüllétet! Pont az a szép benne, hogy szólóban úgy kapcsolódsz az új, különös világhoz, annyira merülsz el benne amennyire neked van igényed. Hogyan küzdd le a félelmedet az egyedülléttől? Hova indulj el először? Mire figyelj nőként különösen ha egyedül utazol? Mit ad, miért jó egyedül utazva világot látni? Ebben nyújtanak bátorítást, segítséget a szólóban (is) utazó vagány nők.   Az első lépés nehéz, de a lányok tapasztalatai szerint aki egyszer kipróbálta a szóló utazást később már természetesen indul útnak, és nem fog azért otthon maradni mert nem talál útitársat.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Horváth Viktória

Úton lenni számomra azt jelenti, hogy mindig máshol érzem magam otthon. A szememet gyerekkorom óta csillogtatta a stoppolás gondolata. Pár éve már egyedül utaztam, mire rászántam magam, 2019 nyarán. A következő év elejéig sikerült 15.000 km-t bezsebelnem, benzinkúton, erdőben, különböző szállásokon és kamionokban maradva tölteni az éjszakákat. Két hét magyar pálya után fél év alatt 8.000 km-t tettem meg keresztül-kasul Új-Zélandon, hazaérve a magyar kultúrsokk pedig kiküldött random Barcelonába.

Sok-sok százórányi stoppolás, több mint tízezer km után értek az első negatív élményeim, amik már túlmentek egy határon.

Sánta Dóra

Nekem minden egy nápolyi Erasmus ösztöndíjjal kezdődött. Első igazi kilépés a komfortzónából, ami azóta az élményeim és a tapasztalataim hatására egyre jobban tágul. Befejeztem egy művészeti egyetemet, munkába álltam és idén nyáron megvalósítottam az egyik bakancslistás tervemet: felmondtam a munkahelyemen és végigstoppoltam Olaszországot. Két hónap, egy hátizsák. Mikor, ha nem most, amíg fiatal vagyok? Különböző helyeken szálltam meg leginkább coachsurfingen keresztül, mert szerettem volna a költségeimet lecsökkenteni. Stoppolás, couchsurfing, low budget utazás és rengeteg történet. Nőként, „egyedül”, bátran. Beszélgessünk róla! 😊

Nagy Réka

Mindig is bennem volt a mehetnék…
Mikor kitavaszodik, felveszem a batyum s bógenyászolni kezdek. Anno mikor szittyának képzeltem magam, úgy gondoltam kipróbálom, hogy milyen az mikor a hüvelykujjamat kiteszem és behuppanhatok egy rendőrautóba, felpattanhatok egy lovasszekérre s a távolságokat így tehetem meg.
Számomra az utazás az adott pillanatok megéléséről szól. Élményeket, tapasztalatokat gyűjthetek a batyumba. Emberi kapcsolatok sokaságával köthetem össze magam, gyönyörű és érdekes tájakat, kultúrákat ismerhetek meg.
Sokféle módon szeretek utazni. (Főleg kéziszótárral a kezemben…) A 47-es villamossal ugyanolyan gyermeki örömmel megyek át a kedvenc aranyszeges hidamon, mint ha Egyiptomban a helyi járatú buszokon zötykölődnék.
Iszonyat izgulós vagyok, sok mindenre rátudok görcsölni…főleg a jövőre, ezért a stoppolást, mint terápiát használom. Ez segít a jövővel való félelmeimet elengedni s csak az adott pillanatokra koncentrálni. Mert minden úgy van, ahogy lennie kell.
S hiszem, hogy minden lehetséges és hogy nem vagyunk egyedül!