Kerekasztal

Mi van a stoppos hátizsákjában? Betyárbatyu…

Nem presszió, csakis színtiszta impresszió!
Hogy hogyan pakol egy stoppos? Megtudhatod pont most!

Ezen az interaktív beszélgetésen tényleg megtudhatod mi van a stoppos hátizsákjainkban! Milyen változásokon ment át a csomagunk az első és a legutóbbi utazásunk óta. Zsugorodott-e a Betyárbatyu? Kilométerek tízezrei alatt a világ különböző tájain gyűjtött tapasztalatainkból Te is elegendő információt szerezhetsz ahhoz, hogy egy minimális felszereléssel maximálisan felkészülten vághass neki az első/következő, pár napos/több hetes integetésnek! De megoszthatod saját bevált eszköztáradat is, talán ezzel másnak is segítesz!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Murányi Péter

Egyszer négyen indultunk Erdélybe Szilveszterre. Jól teleraktam a szokásos nagy hátizsákomat. Elismerően néztem társamat, aki feleakkorával jelent meg. A másik srácén felvontam a szemöldökömet, mert abban alig lézengett valami. Hát neked meg hol a csomagod? – kérdeztem a harmadikat. Sorban a zsebeire ütött: Szendvics; kulacs; zokni; könyv.

A pakolással azóta is próbálkozom. Remélem, a kudarcaimból ugyanannyit lehet tanulni, mint a sikereimből.

Szűcs M. Sándor (Utcabetyár)

Utcabetyár vagyok, amolyan jófajta stoppos ember. Több mint 35 éve integetek az út szélén, és haladok lassan, lényegében állva, háttal a cél felé. Eddig mindig a legmegfelelőbb időben voltam a legjobb helyen ahhoz, hogy a következő JUF-on veled is megoszthassam tapasztalataimat, élményeimet.

Tóth Viki

Középiskolás koromban teljesen elfogadott volt, hogy autót leintve jussak el a célomhoz. Aztán komoly felnőttként már csak néha vitt rá a szükség, hogy a közlekedésnek ezt a formáját válasszam. De szerencsére sikerült kiszállnom a mókuskerékből és kb hat éve a tisztes polgári életet szabadabb létformára cseréltem. Ezzel majdhogynem automatikusan együtt járt, hogy visszatértem a stoppoláshoz. Az évek alatt elhivatott stoppos lettem. Országokat bejáró, vagy országokon átívelő hosszabb utak során sok tapasztalatot szereztem az ésszerű pakolásban is. Bár még mindig nem tudok csupán egy maroknyi holmival elindulni, de azért a mostani zsákméretem már vállalható. Ami nagyon megkönnyíti az életet, hogy rendszerező mániámnak köszönhetően egy több hetes út végén is rendezett és átlátható a zsákom. Most veszem a bátorságot és meg is osztom praktikáimat.