Kerekasztal

Miért a Balkán?

Barangolás a Balkán különleges térségeiben

Miért a Balkán? Azért, mert közel is van és nagyon messze, valamint véleményünk szerint a világ egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb, legváltozatosabb, legkülönlegesebb és az is biztos, hogy ősi törvényei miatt a világ legvendégszeretőbb régiója.
Történetek, hangulatok, különlegességek, furcsaságok és ízélmények a teljes Balkánról.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Huszty Zoltán

Huszty Zoltán az Experince Balkan egyik alapítója. Két évtizede járják a Balkán eldugott térségeit. Az EXPERIENCE BALKAN egy nemzetközi, Balkánt szerető baráti társaság és civil szervezet, melynek célja elsősorban a balkáni országokban élő népek, nemzetiségek kultúrájának megismerése, terjesztése, kulturális örökségünk megóvása, védelme. Az egyesület és tagjai több, mint másfél évtizede járják a Balkánt, annak különleges térségeit és szerveznek kirándulásokat, alternatív turisztikai és interkulturális programokat, nemzetiségi sétákat, felfedező túrákat. További cél a balkáni népek kultúrájának megismerése, a kisebbségi kultúrák ápolása, a népek közötti barátságok és a nemzetközi kapcsolatok erősítése.

Külföldi programjaink során gyakran találkozunk a szórványban élő magyarsággal is, így pl. Koszovóban, Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában stb. A Balkánon kívül rendkívül népszerűek magyarországi interkulturális programjaink, balkáni-nemzetiségi sétáink. Szerveztünk már görög-macedón sétát Beloianniszban és Szegeden; szerb sétát Ráckevén, Lóréven, Szentendrén, Pomázon, Deszken; rác sétát Tökölön, Dusnokon, Érden, Ercsiben; bunyevác sétát Katymáron, Tavankúton stb.

Pap György

Fedezd fel velünk Albániát!

Ha érdekel Albánia, Pap György, az Explore Albania túravezetője válaszol a kérdéseidre.

Miért, hogyan érdemes odautazni, milyenek az emberek, a természet, mire kell figyelni, slow food, slow travel. Előítéletek: vérbosszú, albán maffia. Magyar-Albán történelmi kapcsolatok, albán történelem, vallás(ok), kultúra, társadalom. Összefüggések a háttérben, Albánia mai politikai helyzete a világban és Európában, valamint a Balkánon. Vadvilág, természetvédelem helyzete, Albán-Alpok, kanyonok, vízesések, tengerpart, stb. Infrastruktúra, turizmus, utazáshoz szükséges információk.

Inspiráció a tartalmas utazáshoz, esetleg a komfortzónából kilépésre.

Facebook
Instagram

Weboldal