Kerekasztal

Alacsony büdzséjű utak és hosszútávú utazás

Low budget utak, avagy kis pénzből is messzire juthatsz

A kerekasztal-beszélgetés előadói által rendszerezett jegyzeteket itt olvashatod

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Matolcsi Zita

Matolcsi Zita vagyok, általában egyedül utazom és azok a helyeket részesítem előnyben, ami általában kimaradt a turistakaluzokból.

Az USA-tól Oroszországig sok helyen megfordultam már. Utazásaim során rengeteg különleges élményben volt részem, rengeteg veszélyes, de sok örömteli helyzetben is. Legyek éppen a bolygó bármely pontján, mindenhol megtalálom a közös hangot az emberekkel.

Molnár Péter

Molnár Péter vagyok, szabadúszóként dolgozom média és marketing területen, illetve a RoadMovie utazási podcast alapítója és műsorvezetője is vagyok. Mindemellett szenvedélyes utazó, amely szenvedélyemet is szeretném megosztani a podcastban, inspirálva mindenkit a világ csodáinak felfedezésére, lehetőleg saját szervezésben.
Életem során eddig 53 országban jártam, minden kontinensen és mindenféle utazási módot kipróbáltam. Jártam Afrika több országában, Dél-Amerikában és Ausztráliában, de eljutottam a Mount Everest alaptáborába is, Délkelet-Ázsia pedig szinte összes országában megfordultam legalább egy alkalommal.
Az utazásokat igyekszem a lehető legtöbb aktivitással fűszerezni: haladó búvár vagyok, sziklát és hegyet mászom, síelek, rengeteget biciklizem és motorozom évente, szóval adrenalinért nem megyek a szomszédba.
Az utazási módok közül a két kerék áll hozzám legközelebb. Számos országba biciklivel jutottam el, de motorral is több ezer kilométert tettem meg Vietnámban, Fülöp-szigeteken, illetve Nyugat- Európa és a balkáni térség számos országában.

Szabó Virág

Leginkább gyalog, biciklivel, stoppal szeretek közlekedni, ha utazom, nem csak környezetvédelmi és anyagi okokból, hanem mert tapasztalataim szerint így tudok meg a legtöbbet arról az adott helyről, amit meg szeretnék ismerni, így tudok a legkönnyebben megismerkedni helyi emberekkel.

A leghosszabb utazásom másfél évig tartott, amikor 2018 szeptemberében egy egyirányú jeggyel Kirgizisztánba érkeztem a Nomád Világjátékokra, és megpróbáltam onnan a lehető legkevesebb repüléssel újabb és újabb országokat felfedezni, tervek nélkül. Háromszor repültem, egyszer Sri Lankára, és egyszer Sri Lankáról, míg Thaiföldre jutottam, ott pedig biciklivel folytattam amíg a járvány ki nem tört. 

A sátram majdnem mindig jön velem, ezáltal egy szabadság-érzés kerít hatalmába, hisz bárhol megállhatok, nem kell szállás miatt aggódnom.

Másik kedvencem a Couchsurfing, ami segített például abban, hogy Iránban 3 hónapig, és Bangladesben 1 hónapig helyieknél tudjak aludni, és Nágaföldön, Indiában, keresztények közt tudjak tölteni egy karácsonyt.

Csonka Gábor (Vándorboy)

vandorboy auto

Vándorboy vagyok, nem áll tőlem messze a kalandozás, ezen fesztivál létrehozója, működtetője vagyok.

Korábban független rádióztam, Buddhista Főiskolán tanultam, világutazó lettem, majd  s egyébként túravezetőként dolgozom több cégnek is, 33 országban már csoportokkal is voltam.

Utazásaimról, gondolataimról a blogomban olvashattok.

13 évig stoppoltam a világban, elég hosszú ideig, hogy érdemben szóljak a témához. Minimál pénzből éltem, napi 3-5 usd-ből évekig… de az ilyen utazás megtanított arra, hogy a boldogsághoz kevés pénz kell.. sőt..!

A blogomban erről itt írtam.

A kerekasztal beszélgetésen végig nem leszek ott, de pár sztorival, ötlettel biztos gazdagíthatom az érdeklődőket.