Kerekasztal

Zarándokutak

1. Vajon miért van egyre nagyobb igény a zarándokutakra (versus “sima” turistautak) – eleve mi a legalapvetőbb különbség?!
2. Miről is szól ez az egész? Mit keres egy “zarándok” a XXI. században?
3. Mi a legfontosabb a számára? A biztonság? A teljesítmény? A “rokonlelkek” az Úton?
4. Mik a Camino-zás árnyoldalai – vannak-e ilyenek egyáltalán? Mi az a “Camino Blues”?!
5. Hogyan hatnak az okoseszközök és a social media a zarándokutakra? Szükséges rossz? Áldás? Átok? – Kellenek-e és ha igen, hogyan használjuk okosan őket?
6. Mennyit változott a zarándoklat pár év alatt és mára miért inkább csak nevében az? Mennyien nem tudják azt sem, ki volt Szent Jakab?
7. Amikor hat év alatt megduplázódott a zarándokok száma, miképpen tudsz mégis elvonulni?
8. Miért jók vagy épp nem jók a Camino-s Facebook csoportok?
9. Miért gondolják az emberek azt, ha minden évben visszamennek az Útra, akkor majd az fogja megváltoztatni az életüket?

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Méreg Attila

Buen Camino! Jó utat! 

Minden peregrino, pilger, zarándok így köszön a másiknak az El Caminon. Voltam önkéntes is zarándokszállón, eről is tudok nektek mesélni. Érdekel, milyen 20 kilós táskával 7 hónapig az európai zarándokúton a bakancsot koptati, sokat sátrazni, a természettel kelni  és feküdni? Akkor gyertek el és hozzatok sok kérdést magatokkal, mi meg jól megválaszoljuk őket! A kerekasztalon akikkel összeülünk, biztos sok történetet megosztunk majd veletek. 

Pető Csilla