Kerekasztal

Miért a Balkán?

Barangolás a Balkán különleges térségeiben

Miért a Balkán? Azért, mert közel is van és nagyon messze, valamint véleményünk szerint a világ egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb, legváltozatosabb, legkülönlegesebb és az is biztos, hogy ősi törvényei miatt a világ legvendégszeretőbb régiója.
Történetek, hangulatok, különlegességek, furcsaságok és ízélmények a teljes Balkánról.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Pap György

Fedezd fel velünk Albániát!

Ha érdekel Albánia, Pap György, az Explore Albania túravezetője válaszol a kérdéseidre.

Miért, hogyan érdemes odautazni, milyenek az emberek, a természet, mire kell figyelni, slow food, slow travel. Előítéletek: vérbosszú, albán maffia. Magyar-Albán történelmi kapcsolatok, albán történelem, vallás(ok), kultúra, társadalom. Összefüggések a háttérben, Albánia mai politikai helyzete a világban és Európában, valamint a Balkánon. Vadvilág, természetvédelem helyzete, Albán-Alpok, kanyonok, vízesések, tengerpart, stb. Infrastruktúra, turizmus, utazáshoz szükséges információk.

Inspiráció a tartalmas utazáshoz, esetleg a komfortzónából kilépésre.

Facebook
Instagram

Weboldal

Kalcakosz Tamás (Balkaninfo)

A Balkán-félszigethez személyesen kötődve szívügyem a Balkán kultúrájának, történelmének, látnivalóinak bemutatása, ezért alapítottam a Balkaninfo.hu weboldalalt 2016-ban. Számos belföldi előadást, utazást, rendezvényt és külföldi utazást szervezünk, hogy bemutassuk a Balkán országait. 

Kedvenc országom Macedónia, ahová személyes is kötődöm, de többször bejártam már Szerbiát, Bosznia-Hercegovinát és Koszovót is. 

Utazni tervezel a Balkánra, de szeretnél segítséget? Szívesen segítünk neked a balkáni utazásod megtervezésében, a hasznos információk mellett számos rejtett kincseit is megismerhetsz. Elmondjuk, hol találod a legjobb csevapot (helyi ételeket), vagy a legjobb rakiját. Számos ötletet, tanácsot kaphatsz a beszélgetés során, illetve az összes kérdésedet fel tudod tenni.