Kerekasztal

Ausztrália, Új-Zéland

A szigetországnak sok adottsága van, ami nekünk nincsen: ezért nyűgöz le minket ez a különbség, rengeteg ötletet meríthetünk az ő hozzáállásukból és megoldásaikból.

A kerekasztal-beszélgetésen néhány mókás vagy tanulságos történetet szeretnénk megosztani, valamint inspirálni titeket akár fizikai, de legalább gondolati utazásra.

Gyere és fedezd fel velünk Ausztrália és Új-Zéland távoli világát. 🙂

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Horváth Viktória (wonderbug.hu)

Új-Zélandra menet úgy döntöttem, hogy beledobom magam a mélyvízbe, és a 27 órás, kb. 19.000 km repülőút után a maradék 1500 km-t egyedül, stoppal teszem meg az Északi-szigetről a Déli aljára, két hét magyar stoppos tapasztalattal a hátam mögött. Az egyetlen kitétel volt, hogy leérjek, mire az egyetem elkezdődik. Az irodában már nagyon vártak, és megígérték, hogyha többet nem stoppolok, inkább adnak ingyen szállást.

2019 második felét nyárból télbe utazva a szigetországon töltöttem, tanulói vízummal a University of Otago-n, Dunedinben. Sejthető volt, hogy az idő nagy részét nem az iskolapadban fogom tölteni. Heti 3x másfél órányi kurzus lehetővé tette, hogy rendszeresen felfedező utakra, és a Nagy Fehér Felhő és az Aurora Australis nyomába induljak. A szemeszter végére 8.000 km-t stoppoltam.

Az út első tanulsága volt, hogy néha meg kell hozni olyan döntéseket, amelyek nem hétköznapiak és pillangókat csinálnak a pocakodban.

Instagram
Facebook
Blog

Koczur Szilvia

Másfél évvel ezelőtt, a tipikus kapunyitási pánik közepén fogtam a hátizsákjaimat és Work & Holiday vízummal Ausztráliába költöztem dolgozni, utazni, élni. Miután fél évig sikertelenül kergettem a felhőkarcolós, nagyvárosi álom-életet Sydney-ben, újragondolva az életemet, továbbálltam. Négy hónapra az Outback-be száműztem magam kipróbálni, milyen a hamisítatlan, vidéki ausztrál Bogan élete a sivatagban, közben figyelemmel kísérve egy vadon élő bébikenguru felcseperedését. Néhány hét alatt pedig meglátogattam a keleti part fontosabb állomásait. Búvárkodtam a Nagy Korallzátonyon, túráztam az Amazonasnál kétszer idősebb Daintree esőerdőben krokodilok közt és összebarátkoztam a Melbourne-ben állomásozó pingvinekkel is.
Vízumszerzés, kiutazás-utazás, munka- és boldogulási lehetőségek, utazási módok, veszélyes állatok túlélése – ezekről mind szívesen mesélek és adok hasznos tippeket.
G’day mate, gimme a stubby sweetheart, get your sunnies and go!

Blog
Instagram