Kerekasztal

Thru hike, az igazán hosszú távú túrázás

Válj eggyé a természettel!

Egyre nagyobb divat és egyre több thru hike útvonal születik a világon.

De mit is jelent igazán thru hikernek lenni a romantikán kívül? Miért adja fel a thru hikerek 70-80 %-a és milyen nehézségek várnak rád a csodás élmények mellett? Miben más a felszerelésünk, mire kell felkészülj, miben más a felszerelésed és milyen kapcsolata van az ultrakönnyű túrázással? Ezeket mind megismerheted és természetesen fel is teheted kérdéseidet.

Magamról

Csutka Istvánnak hívnak, de a Camino Steve név ragadt rám a világ túraútvonalain. A színházak világát cseréltem az izgalmas, különleges és kihívásokkal teli utakra – úgynevezett thru-hiking, azaz hosszútávú gyalogutakra, hogy megmutassam, nem csak az El Camino során találhatod meg önmagadat, hogy 50 év felett is van élet, lehetnek célok és, hogy a Világ olyan pontjait is megmutathassam számodra, amelyeket kevesen fedeznek fel, pedig ezekre a helyekre is el lehet jutni, akár kis költségvetéssel.

Előadásaimon a történetek játszanak főszerepet, hiszen mindannyiunknak vannak olyan élményei, amelyek képesek másokat mélyen megérinteni és ezzel változásokat hozni életünkbe.

45 országban jártam és többek között ezeken a legendás útvonalakon:  USA-Appalachian Trail, Pacific Crest Trail-Mojave-sivatag, Grönland -Artic Circle Trail, Kanada-Great Trail, Korzika-GR20 Corsica, Kolumbia- Lost City Trail, Jordánia-Jordan Trail, Görögország-Athos-hegyi Kolostorköztársaság, Tanzánia- Kilimanjaro, Spanyolország-El Camino de Santiago és végül, de nem utolsó sorban, hazánkban az Országos Kék-Kör 2600 kilométere 56 nap 8 óra és 26 perc alatt.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.