Különleges ételek és ízek a fesztiválon

NE FELEDD, SZÁMŰZZÜK A MŰANYAGOKAT.
HA HOZOL SAJÁT ÉTKÉSZLETET, EVŐESZKÖZÖKET ÉS BÖGRÉT VAGY TERMOSZT OLCSÓBBAN EHETSZ ÉS IHATSZ MINDKÉT NAP!

Szombat

A szombati menüt az 1 Falat Zamat biztosítja.
Aki pedig saját tányérral érkezik, az ételenként 50 ft kedvezményt kap az árból!

Leves:

Zelleres spenótleves

Főétel:

Indiai sárgaborsó dhal puliszkával

Emellett lesznek kencék (üveges kiszerelésben) és sütik, valamint mennyei fűszeres chai latte! 🙂

 

Rólunk
Az 1 Falat Zamat kezdetben rendezvényekre készített falatnyi finomságokat, majd szép lassan belefolytunk a budapesti kis kávézók különböző igényeire szabott heti rendelésekbe. 2018 elején lehetőségünk nyílt abban a községben konyhát nyitni, ahol több, mint 20 éve élünk. Ez a hely Sződliget. Inkább egy mese, mint csak egy hely a Duna kanyargós partjának kapujában. És akárcsak Sződliget, az 1 Falat Zamat sem csak egy hely… nem is étterem, nem is kifőzde. Leginkább egy gasztronómiai műhely, ahol nap, mint nap valami különleges étel készül, elsősorban glutén, laktóz és tojás nélkül élőknek: levesek, előételek, zöldségpástétomok, főételek, krémes desszertek, gluténmentes kenyerek… és még sok minden más! Mindennapi kísérlet alá vetjük tudásunkat, kíváncsiságunkat és fejest ugrunk a növényi alapú étkezés rejtelmes világába. Mindezt pedig megszórjuk jókedvvel és már tálaljuk is! Hiszen enni annyi, mint lenni! Nálunk egy nap csak annyi ebéd készül, ahány rendelés érkezik: a környezettudatosság jegyében pedig saját elviteles dobozba lehet az ebédet elvinni! Ezenkívül főzünk jógás csoportokra, elvonulásra, tréningre, kiállításmegnyitóra, rendezvényekre és kisebb esküvőkre is – szülinapi tortáink pedig állítólag felejthetetlenek! 😉

Vasárnap

A vasárnapi menüt a Lacikonyha – kicsit másként biztosítja.

Főétel:

Paradicsomos curry kókusztejszínnel borsó sült tofuval / Sütőtökös curry
Jázmin rizs / Kuszkusz
Zöldség fasírt / Zeller pakora
Alma csatni
Ára lebomló tányérra 2500 Ft, saját tányérral és evőeszközzel 2300 Ft.

Desszert, ital:

a) Mango lasszi

Ára 500 Ft, saját pohárral 400 Ft.

Rólunk
Virág László, a Lacikonyha – kicsit másként alapítója vagyok. 2004 óta vagyok vegetáriánus. A vegetáriánus konyhaművészettel a debreceni Govinda étteremben ismerkedtem meg, majd Budapesten, az Atma Center jógastúdió és a Napfényes étterem szakács csapatát erősítettem, az utóbbi csapatot erősítem a mai napig is. Időközben a budapesti Hare Krisna Templom vegán szakácsaként, illetve a siófoki Calendula Ajurvédikus Magánklinika diétás szakácsaként is dolgoztam. Rendszeresen főzök a somogyvámosi Krisna-völgy ökofalu vegetáriánus konyháján is. Szívesen vállalok rendezvényeken, táborokon étkeztetést, ahol kreativitásomat és az ételkészítés iránti szeretetemet megmutathatom.

Kávézó, büfé mindkét nap

Mindkét nap várunk titeket a büfében is!

Az egész napi fesztiválozáshoz nálunk beszerezhetitek a szükséges koffeint biztosító kávétokat, hideg ellen egy meleg teát, csokikat, ropit, chipset.

Több féle szendvics, sütemény, glutén és tejmentes zabkeksz és jó hangulat vár.