Kerekasztal

Külföldi munka, kivándorlás, ösztöndíjak, önkéntesség

Hol, mit, mennyiért, hogyan találd meg?

Világgá mennél, de nem tudod, hogyan tedd? Szeretnél egy másik országban élni, szakmailag fejlődni és bővíteni a saját határaidat? A legjobb helyen jársz most, kifogásoknak itt nincs helye! Diákként megpályázhatsz tanulmányi ösztöndíjakat, pályakezdőként jelentkezhetsz önkéntes programokba, megfelelő munkatapasztalattal pedig szerencsét próbálhatsz a külföldi munkaerőpiacon is. Csupán egy nagy adag kíváncsiság és bátorság kell hozzá, hogy elindulj. Lehetőségek egész tárháza vár rád.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Patai Mercédesz

Patai Mercédesz vagyok, doktorandusz újlatin nyelvészetből, olasz irodalom és interkulturális tanulmányok szakos bölcsész, az olasz- és a magyar mint idegen nyelv tanára, a diaszpórában magyar nyelvet és kultúrát oktató szakember, Olaszországra specializálódott utazási blogger, a mesés Itália hatalmas szerelmese.

Lassan már 8 éve annak, hogy először Itáliába költöztem egy egyetemi ösztöndíjnak köszönhetően. Akkor még nem gondoltam, hogy évekig Olaszországban maradok majd és az ország öt különböző pontján (Róma, Milánó, Firenze, Pietra Ligure, Borgo Stremiz) fogok élni. A különböző ösztöndíjaknak (DSU, Campus Mundi, Erasmus) és Au Pair munkáimnak köszönhetően Itália közel 200 városát barangoltam be az Alpoktól egészen a csizma sarkáig. Valóra váltottam a legvadabb álmaimat, különleges életformákat próbáltam ki, életre szóló barátságokat kötöttem, mind nemzetközi cserekapcsolatok keretében.

A kerekasztal-beszélgetés során igyekszem majd minél szélesebb perspektívából bemutatni azokat a lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy hónapokig “ingyen” utazzunk és mélyen elmerüljünk egy adott ország kultúrájában.

Blog
Facebook
Instagram

Preszeller Dóra

Összességében 6+ évet éltem külföldön. Dolgoztam sport animátorként a Garda tónál, kertészkedtem dél-portugáliában WWOOF keretében, 1 évet dolgoztam Triesztben európai önkéntes szolgálatban vagy éppen Norvégiában olasz nyelven idegenvezetőként és egy ösztöndíjat megnyerve 3 hónap helyett végül 2,5 évig pedig Thai Buddhista szerzetesek mellett tevékenykedtem mint tréner Thaiföldön. Ismerem az Erasmus+ programot és ezáltal bárki utazhat és tanulhat ingyen Európában amiről ugyancsak szívesen mesélek.

Facebook
Instagram
Tiktok
Youtube