Kerekasztal

Előkészületek az utazáshoz

Hova és miért utazzunk s hova ne (felkészületlenül)? Ingyen múzeumok, kedvezmények, városnézési tippek

Az első hüvelykujj-emeléstől a profi ride&jump-ig. Stoppoltál már? Szeretnél stoppolni? Félsz stoppolni? Idegesítenek a stopposok? Vagy csak nem érted, hogy működik ez az egész?

Ez az a kerekasztal beszélgetés, ahol nem blogíró, könyvkiadó, facebook-posztoló, pénzért okoskodó megélhetési utazók osztják az észt. Mi azért leszünk, hogy amit valaha is tanultunk úton-útfélen, megosszuk Veletek.

Ha érdekelnek tippek, trükkök, vagy akár az arany középút egy utazás megszervezésére, legyen akármilyen hosszú is, ha tudni szeretnéd, hogy lehet a legjobb dolgokat megtalálni egy országban, akkor ezen a kerekasztalon a helyed!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Szűcs M Sándor

Az első stoppos utamra csak kész  voltam (1984). 

Az első 1000 km feletti utamon (Vásárosnamény-Köln 1996) sem voltam felkészült.

A legutóbbi tematikus stoppos túrám előkészületei csak nyomokban hasonlítottak a legelsőjére.

Ám a képen minden rajta van ami fontos egy fapados, gyors, vagy akár egy kerek, elhúzódó utcabetyárkodáshoz számomra.

Ha érdekel melyek ezek, illetve  milyen tételek szerepelnek az ellenőrző listámon, várlak a kerekasztal beszélgetésen! Biztos, hogy lesz egy-két pontja az “Előkészületi listám”-nak, melyek a tiéden (még) nem szerepelnek! 

Jakab Kriszta

Jakab Krisztina vagyok, valószínűleg jó nagy adag DRD4-7r génnel „megfűszerezve” … Hallottatok már róla?! Állítólag ennek a génnek van köze a bennünk munkáló nyughatatlansághoz, kíváncsisághoz és kalandvágyhoz. Vagy ez, vagy más az oka, vagy csak szimplán új országok, kultúrák, nyelvek, emberek, tájak megismerése iránti kalandvágy hajt már egy jó ideje.