Kerekasztal

Digitális nomádság

Amikor a munka tesz szabaddá

Mi kell ahhoz, hogy valaki digitális nomád legyen? Milyen szakmák és milyen típusú foglalkoztatás teszi ezt lehetővé? Hogyan telnek egy digitális nomád napjai? Mik ennek a nehézségei? Mi az, amiért megéri így élni, vagy legalább kipróbálni?
A mai világban egyre több munka végezhető online, távolról, ami megteremti a lehetőséget ahhoz, hogy onnan, és úgy dolgozzunk, ahol és ahogy akarunk. Ez mind nagyon jól hangzik, mégis kevesen választják. Mik ennek az életmódnak az előnyei/hátrányai? Rendelkezel-e elég önkontrollal, hogy akkor is elvégezd a napi munkád, amikor épp a tengerparton pihenhetnél?

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Baráth Levente (Mixlevi)

30 évesen úgy döntöttem, új életet kezdek. Elkezdtem filmezni tanulni, majd 2 évvel később felhagytam a vendéglátással és immáron filmesként, illetve túravezetőként dolgozom tovább. A digitális nomád életformát már sok-sok éve ismertem, viszont sosem találtam olyan munkát, amit szívesen csináltam volna, ezért sosem kezdtem bele. Az új életem során azonban megtaláltam azokat a lehetőségeket, melyek a filmezéshez kapcsolódnak és amikkel szívesen foglalkozom, így 2018 óta már digitális nomád bevételeim is vannak. Következő célom, hogy ezekből a bevételekből finanszírozni tudjam az utazós létformámat.
Sztori: Életem első digitális nomád bevétele 63 cent volt. A csekket nem váltottam be, a mai napig őrzöm! Hihetetlen nagy lökést adott!

Molnár Anikó

Sziasztok, Molnár Anikó vagyok, utazó, a hegyek szerelmese.

Évtizedek óta járom a hegyeket, kamerával, síléccel, mászófelszereléssel, mostanában pedig a kutyámmal, az 1 éves Mistrallal.

Szlovénia szerelmese vagyok, évtizedek óta mászom a Júliai-Alpok hegyeit.

Az Alpok négyezresei között éltem, dolgoztam, menedékházakban például nyarakat húztam végig, csak, hogy a hegyen ébredhessek. Mostanság a vitorlázórepülés rabja vagyok, ezért a dél-franciaországi Vinonban élek nyaranta, hogy az Alpokban vitorlázórepülhessek és túrázzak.

Facebook
Instagram
Web
YouTube