Kerekasztal

Az iszlám országai

Szaharai Afrika és Közel-Kelet – utazás iszlám országokban

Sajnos rengeteg tévhit és előítélet él azokban, akik csak a médiából ismerik ezeket az országokat és a muszlim embereket.

Rengeteg csodálatos természeti látnivaló az Atlasz hegységtől a sivatagi dűnéken át, gyönyörű muszlim építészet – erődöktől palotákon át a mecsetekig -, és hihetetlenül vendégszerető, kedves emberek várnak arra, aki legyőzi az előítéleteit és útnak indul. Sajnos vannak helyek, melyek nem utazhatók biztonságosan (Szíria, Líbia, Jemen, stb.) de reméljük, hamarosan ezekbe az országokba is el-/visszajuthatunk.

Mire figyeljünk, ha nőként az iszlám országaiban utazunk? Mik az öltözködési, viselkedési, vagyis az illemszabályok? Mit tegyünk, ha megkérik a kezünket és mit, ha nem? 🙂

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Vándorboy

Vándorboy vagyok, a Járatlan utakon fesztivál létrehozója, működtetője vagyok.

Korábban független rádióztam, Buddhista Főiskolán tanultam, így mindig is érdekeltek a vallások, gondoltam megnézem hogy működik a valóságban. Így világutazó lettem, s majd az összes mohamedán országban megfordultam, így van rálátásom és megértésem is a témában. Azóta egyébként túravezetőként dolgozom több cégnek is, 33 országban már csoportokkal is voltam, s örömmel bontom le az előítéleteket és az európai szemléleti felsőbbrendüséget a világban.

Utazásaimról, gondolataimról  a http://vandorboy.com/ blogomban olvashattok.

A kerekasztal beszélgetésen végig nem leszek ott, de pár sztorival, ötlettel biztos gazdagíthatom az érdeklődőket.

Schmidt Péter és Bilász Marianna

Bilász Marianna vagyok, az utazocsalad.travel.blog írója.
Több, mint 20 éve aktívan utazom. A férjemmel való megismerkedésem után kezdtem az iszlám világ felfedezését.

Az iszlám világ túlnyomó részén jártunk. Érdekelnek a regionális különbségek és az iszlám világ megosztottsága és egyes zárt határai, amely miatt a világ egyik legelzártabb tranzit útjai járhatatlanok. Amit legjobban ismerünk: Irán, Pakisztán, Szíria, Palesztina, Egyiptom. Bemutatom, hogy milyen taktikákat alkalmazzunk az iszlám világ bizonyos területein, főként szárazföldi utazás esetén.